За Пешића најважнији играч

Шок за Србију! Репрезентацију напушта још једна звијезда

  • Извор: Спортал
  • 01.05.2024. 12:48

Након што се Немања Недовић опростио од репрезентације Србије, исто је учинио и Никола Калинић. Кошаркаш Барселоне је након побједе над Олимпијакосом у Пиреју (82:80) истакао да овог љета нема намјеру да се одазове евентуалном позиву селектора Светислава Пешића за Олимпијске игре у Паризу.

"Да ли сам у контакту са селектором Пешићем? Па нисам искрено. Мислим да сам ја завршио са таквим учешћем. Нисам ни главом ни тијелом, мислим да не могу више да се изборим на начин који је потребан. Дошло је вријеме за неке млађе момке да играју и да се покажу. Поготово и након тог успјеха прошле сезоне. Мислим да је ту све јасно...", поручио је без увијања Никола Калинић у изјави за "Спортал".

Калинић није био дио репрезентације ни на Мундобаскету у Манили, због повреде коју је тад вукао, а интересантно је да је прије тога на Еуробаскету 2022. управо Пешић означио Калинића као важнијег и од Јокића: "Нико ме не пита да ли ће Калинић да игра. Досад ме нико није питао. Шта мислите како се Калинић осјећа? А, мени је Калинић најважнији играч репрезентације. Ево сад овдје вам директно кажем - мени је Калинић најважнији играч репрезентације, као што ми је био Гуровић", причао је тада Пешић објаснивши да му је био неопходан за "држање" цијеле екипе на окупу.

Шта се ради и како се моли на Велику сриједу?

Шта се ради и како се моли на Велику сриједу?

Иначе, Калинић игра врло добру сезону у Барселони, али се очекује одлазак на крају уговора и спомиње се Црвена звезда: "Трудим се да не размишљам о томе, да сад завршимо шта имамо. У плеј-офу покушавам да све то држим на паузи. Покушавам да са што већим фокусом завршим шта имамо у плеј-офу", објаснио је он.

Подсјетимо, Србија на Олимпијским играма у Паризу већ у групној фази игра против САД, а ту су још и Јужни Судан и победник једног квалификационог турнира.

Да ли је ''одзвонило'' Исацима: Преслагивање власти у ФБиХ?

Да ли је ''одзвонило'' Исацима: Преслагивање власти у ФБиХ?


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.