Припреме за ОИ

Репрезентативци Србије поражени од Аустралије

  • Извор: Телеграф
  • 16.07.2024. 20:03

Кошаркашка репрезентација Србије није успјела да оствари нову побједу у оквиру припрема за Олимпијске игре.

Изабраници Светислава Пешића су у Абу Дабију изгубили од селекцију Аустралије резултатом 83:71.

Селекција Србије је послије поена Петрушева повела на старту са 4:2, да би се након тога Аустралијанци распуцали, посебно Пет Милс, који је у првом полувремену уписао 14 поена. Везали су Кенгури неколико тројки, а прву дионицу ријешили су у своју корист резултатом 20:15.

Ипак, у наставку је Србија заигра боље, па је преко центарске линије лако долазила до поена, посебно су бриљирали Петрушев, Милутинов и Јокић.

Аустралијанци се нису предавали и играло се углавном у серијама, да би пред сам истек првог полувремена Србија направила мини серију 6:0 и поенима Аврамовића уз звук сирене на одмор отишла са пола коша предности (40:39).

Почетком другог полувремена виђена је идентична слика. Екипе су се смјењивале у вођству, у тиму Србије блистала је центарска линија, док је Пет Милс наставио да прави проблеме репрезентативцима Србије.

Све вријеме су се екипе смјењивале у вођству, да би поенима Гидија Аустралија стекла +3 (62:59) пред почетак посљедњег квартала.

У посљедњих 10 минута виђена је права драма. Србија је боље кренула и захваљујући расположеном Аврамовићу стекла предност, али је онда на сцену ступио нестварни Пет Милс. Плејмејкер Кенгура је код резултата 67:66 за селекцију Србије промијешао одбрану и асистирао за Дениелса који је погодио тројку уз звук сирене, да би у наредном нападу Милс погодио шут са дистанце, а онда и био фаулиран од стране Јарамаза.

Аустралија је тада повела са 73:66, да би након тога кључну тројку погодио Кејв и преломио утакмицу на три минута прије краја.

Што се кошгетерског учинка тиче, најбољи у побједничком тиму био је Пет Милс са 28 поена, док су у саставу Србије бриљирали Петрушев са 17, и Јокић који је постигао 14 поена.

Подсјећања ради, на овом мечу Србија је наступала без капитена Богдана Богдановића и Огњена Добрића. Већ у сриједу селекцију Србије очекује дуел против Америке, која слови за главног фаворита за освајање медаље на Олимпијским играма.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм