Pripreme za OI

Reprezentativci Srbije poraženi od Australije

  • Izvor: Telegraf
  • 16.07.2024. 20:03

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da ostvari novu pobjedu u okviru priprema za Olimpijske igre.

Izabranici Svetislava Pešića su u Abu Dabiju izgubili od selekciju Australije rezultatom 83:71.

Selekcija Srbije je poslije poena Petruševa povela na startu sa 4:2, da bi se nakon toga Australijanci raspucali, posebno Pet Mils, koji je u prvom poluvremenu upisao 14 poena. Vezali su Kenguri nekoliko trojki, a prvu dionicu riješili su u svoju korist rezultatom 20:15.

Ipak, u nastavku je Srbija zaigra bolje, pa je preko centarske linije lako dolazila do poena, posebno su briljirali Petrušev, Milutinov i Jokić.

Australijanci se nisu predavali i igralo se uglavnom u serijama, da bi pred sam istek prvog poluvremena Srbija napravila mini seriju 6:0 i poenima Avramovića uz zvuk sirene na odmor otišla sa pola koša prednosti (40:39).

Početkom drugog poluvremena viđena je identična slika. Еkipe su se smjenjivale u vođstvu, u timu Srbije blistala je centarska linija, dok je Pet Mils nastavio da pravi probleme reprezentativcima Srbije.

Sve vrijeme su se ekipe smjenjivale u vođstvu, da bi poenima Gidija Australija stekla +3 (62:59) pred početak posljednjeg kvartala.

U posljednjih 10 minuta viđena je prava drama. Srbija je bolje krenula i zahvaljujući raspoloženom Avramoviću stekla prednost, ali je onda na scenu stupio nestvarni Pet Mils. Plejmejker Kengura je kod rezultata 67:66 za selekciju Srbije promiješao odbranu i asistirao za Denielsa koji je pogodio trojku uz zvuk sirene, da bi u narednom napadu Mils pogodio šut sa distance, a onda i bio fauliran od strane Jaramaza.

Australija je tada povela sa 73:66, da bi nakon toga ključnu trojku pogodio Kejv i prelomio utakmicu na tri minuta prije kraja.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobjedničkom timu bio je Pet Mils sa 28 poena, dok su u sastavu Srbije briljirali Petrušev sa 17, i Jokić koji je postigao 14 poena.

Podsjećanja radi, na ovom meču Srbija je nastupala bez kapitena Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića. Već u srijedu selekciju Srbije očekuje duel protiv Amerike, koja slovi za glavnog favorita za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: