OI

Konačno otkriveno: Da li su Amerikance testirali na doping poslije utakmice sa Srbijom?

  • Izvor: Mondo.rs
  • 20.08.2024. 13:02

Stef Kari je bio među košarkašima koji su propustili slavlje poslije osvajanja zlatne medalje zbog toga što je morao na doping kontrolu.

Da li američke sportiste, posebno košarkaše, testiraju na doping na Olimpijskim igrama? Ovo pitanje nema ko u sebi nije postavio tokom gledanja olimpijskog turnira u Parizu, naročito nakon što su usred takmičenja u javnost procurile informacija o najmanje trojici dopingovanih američkih sportista koji se nesmetano takmiče.

Mnogi smatraju da američki sportisti imaju protekciju, prije svega najveće zvijezde, ali sada je otkriveno da je čak i Stef Kari bio na doping-testu za vrijeme Olimpijskih igara. To je bilo poslije finala protiv Francuske (98:87) kada je "rafalnom paljbom", kao i dva dana prije toga protiv Srbije, svojoj zemlji donio pobjedu. Na te dvije utakmice postigao je 17 trojki, pa možda ne čudi što je baš na njemu bio "slučajan izbor" za kontrolu.

"Poslije osvajanja zlatne medalje, Stef Kari i Kevin Durent su imali... Kako se to zove? Doping-test. Nismo mogli ni da slavimo u svlačionici zbog toga što sam ja sa njima dvojicom morao na tu kontrolu", ispričao je Еntoni Еdvards.

Dakle, time je završena saga i o testiranju na doping koje se često spominje kao problematično kod američkih sportista, ali je utisak da je - bar kod NBA zvijezda - sve bilo regularno. Takođe, nedavno je na ovu temu govorio i Grent Hil, bivši košarkaš, sada direktor reprezentacije, otkrivši da je 1996. godine po jedan od njih takođe išao na doping-kontrolu.

Pratite nas i putem Vibera