Тужилаштво

Здравко Мамић саслушан у СИПА: Ко је дао сат ухапшеном предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевцу?

  • Извор: Аваз
  • 14.02.2024. 12:59

Тужилаштво БиХ проширило је истрагу у афери "Прислушкивање" против суспендованог предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца и Османа Мехмедагића Осмице, бившег директора ОБА.

Истрага је проширена на више предмета, што је један од разлога због чега је поступајући тужилац Бојана Јоловић затражила продужење притвора за још мјесец дана, преноси Аваз.

По налогу Тужилаштва БиХ, уз одобрење Суда, припадници СИПА обавили су претрес куће ухапшеног Дебевеца, али и радника Суда БиХ Милислава Пијука, који је синоћ ухапшен.

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Проширење истраге против Дебевеца се односи на сумњу на коруптивне активности, тачније да је суспендовали предсједник Суда БиХ осумњичен за примање мита за предмете који су се водили пред овим Судом.

"Аваз" сазнаје да је прошле седмице, у својству свједока у СИПА саслушан Здравко Мамић, бивши предсједник Динама, који се већ годинама налази у БиХ. БиХ је одбила га изручити Хрватској.

Дебевец се сумњичи да је од Мамића добио сат.

Открила гдје се налази Низамина кћерка: Болна исповијест баке убијене жене

Открила гдје се налази Низамина кћерка: Болна исповијест баке убијене жене

Мамић је у СИПА како Аваз сазнаје, у исказу рекао да се не ради о давању мита, него да је Дебевецу дао неку врсту поклона.

Међутим, сат није пронађен. Припадници СИПА нису га синоћ пронашли.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.