Tužilaštvo

Zdravko Mamić saslušan u SIPA: Ko je dao sat uhapšenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu?

  • Izvor: Avaz
  • 14.02.2024. 12:59

Tužilaštvo BiH proširilo je istragu u aferi "Prisluškivanje" protiv suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OBA.

Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog čega je postupajući tužilac Bojana Jolović zatražila produženje pritvora za još mjesec dana, prenosi Avaz.

Po nalogu Tužilaštva BiH, uz odobrenje Suda, pripadnici SIPA obavili su pretres kuće uhapšenog Debeveca, ali i radnika Suda BiH Milislava Pijuka, koji je sinoć uhapšen.

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu

Proširenje istrage protiv Debeveca se odnosi na sumnju na koruptivne aktivnosti, tačnije da je suspendovali predsjednik Suda BiH osumnjičen za primanje mita za predmete koji su se vodili pred ovim Sudom.

"Avaz" saznaje da je prošle sedmice, u svojstvu svjedoka u SIPA saslušan Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama, koji se već godinama nalazi u BiH. BiH je odbila ga izručiti Hrvatskoj.

Debevec se sumnjiči da je od Mamića dobio sat.

Otkrila gdje se nalazi Nizamina kćerka: Bolna ispovijest bake ubijene žene

Otkrila gdje se nalazi Nizamina kćerka: Bolna ispovijest bake ubijene žene

Mamić je u SIPA kako Avaz saznaje, u iskazu rekao da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevecu dao neku vrstu poklona.

Međutim, sat nije pronađen. Pripadnici SIPA nisu ga sinoć pronašli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.