Убиство Ариела Богдановића

Завршено ДНК вјештачење, налаз ускоро пред судом

Завод за судску медицину Републике Српске завршио је ДНК вјештачење трагова у предмету убиства Ариела Богдановића (28) из Бањалуке, а да ли су билошки трагови жртве пронађени на стварима оптуженог Далибора Мандића (37) јавност ће сазнати у септембру.

Додатно вјештачење у априлу је наложио Окружни суд у Бањалуци, а предсједник судског вијећа Драган Улетиловић у судници је саопштио да је налаз јутрос достављен суду.

”Налаз и мишљење вјештака достављен је суду непосредно прије рочишта. Будући да тужилаштво и одбрана нису имали прилику да изврше увид и да се упознају са налазом, суђење одгађамо за 3. септембар”, рекао је Улетиловић.

Суђење Мандићу: Суд наложио нова вјештачења, ДНК машина у квару!

Суђење Мандићу: Суд наложио нова вјештачења, ДНК машина у квару!

Подсјетимо, суд је због ранијих пропуста у истрази наложио да се раде додатна ДНК вјештачења предмета који су одузети од оптуженог Мандића, али и ствари које су припадале убијеном Богдановићу. Међу стварима које током истраге нису вјештачене су, између осталог, Мандићеве патике, нокти и подноктни садржај, брисеви који су изузети из купатила у његовом стану, који су под УВ лампом и луминолом, свјетлили флуоросцентном бојом, те други предмети на којима би се могао пронаћи биолошки траг оптуженог и жртве.

Током истраге су вјештачени црвени шушкавац и сиви дукс који су изузети од Мандића, али на њима није пронађен потпун ДНК оптуженог. На дуксу је нађена људска крв и непотпун мијешани ДНК више особа, који се већим дијелом поклопио са Мандићем, док са жртвом није ни поређен. Касније су вјештаци навели да то мијешани ДНК траг више особа који није погодан за вјештачење.

Чека се ”кључни доказ”: Настављено суђење за убиство Ариела Богдановића

Чека се ”кључни доказ”: Настављено суђење за убиство Ариела Богдановића

Мандића оптужница терети за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин. У оптужници се наводи да је Богдановића убио 2. децембра 2022. године око 19.35 часова на Булевару Српске војске.

Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра ”Делта планет” према Рабровачком мосту. Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле надзорне камере, али се лице починиоца не види.

Убица Ариела Богдановића снимљен са 20 камера, али му се лице не види

Убица Ариела Богдановића снимљен са 20 камера, али му се лице не види

Мандић је током саслушања у полицији признао убиство Богдановића, што је потврдио и пред дежурним тужиоцем. Инспекторе је одвео и до контејнера у које је одбацио одјећу коју је у ноћи убиства носио на себи. Међутим, пред судом је повукао признање тврдећи да му је оно изнуђено под присилом и да му је цијели случај намјештен. Појаснио је да је злочин признао како би ”избјегао батинање и злостављање”.

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Током поступка судија Драган Улетиловић је констатовао да признање није довољно да се донесе судска одлука, те да су потребни и други докази.

Признање недовољно за пресуду, суд исправља грешке тужилаштва

Признање недовољно за пресуду, суд исправља грешке тужилаштва



Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.