Убиство Ариела Богдановића

Признање недовољно за пресуду, суд исправља грешке тужилаштва

Окружни суд у Бањалуци одгодио је извођење завршних ријечи на суђењу Далибору Мандићу (37), оптуженом за свирепо убиство Ариела Богдановића (28), и најавио је да ће наложити вјештачење ДНК трагова која нису урађена током истраге!

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић нагласио је да суд има право да тражи додатне доказе, будући да суђење није окончано.

Признање кривице није договљно за пресуду

”То није одуговлачење поступка. Циљ је да се утврди материјална истина. Само признање (у истрази) није довољно да се донесе судска одлука. Потребни су и други докази. Некада оптужени може преузети одговорност да би заштитио треће лице”, рекао је Улетиловић.

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Суд је најавио да ће на наредном рочишту поново бити саслушани инспектор ПУ Бањалука Свијетлана Малић, која је учествовала у претресу стана оптуженог, Адријана Јовић која је радила записник о увиђају, као и вјештак Божана Илић која је вјештачила билолошке трагове са предмета који су одузети од Мандића.

Појаснио је да ће суд, након саслушања свједока, ићи у правцу предлагања вјештачења ДНК трагова на предметима који су одузети од Мандића, а које тужилаштво током истраге није вјештачило.

Крв са дукса није упоређена са ДНК жртве

”Вјештак је раније рекла да је пронашла траг крви на одјевним предметима, али тужилаштво није тражило да се вјештачењем утврди да ли припада оштећеном. Неке ствари, које су изузете, биле су мокре и не знамо да ли је оптужени уклањао трагове или није”, истакао је Улетиловић, наводећи да ће од вјештака тражити да каже које су ствари подобне за вјештачење и уколико се утврди постојање билошких трагова они ће бити упоређени са ДНК траговима оптуженог, али и оштећеног.

Убица Ариела Богдановића снимљен са 20 камера, али му се лице не види

Убица Ариела Богдановића снимљен са 20 камера, али му се лице не види

Подсјетимо, Илићева је на прошлом рочишту рекла да је на капуљачи дукса уочена мрља за коју је тестом потврђено да потиче од људске крви. Током истраге тужилаштво није тражило да се та мрља упореди са ДНК убијеног Богдановића!? 

Нису вјештачени руксак и патике

Тужилаштво није тражило ни вјештачење патика и руксака, који су пронађени код Мандића. Будући да је оптужени у признању (које је пред судом повукао) рекао да је након убиства у руксак ставио нож и црвени шушкавац, Илићева је у судници навела да би у њему могли остати ДНК трагови.

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

”Ако су нож и шушкавац били у руксаку за очекивати је да би у њему пронашли биолошке трагове”, рекла је вјештак.

Мандића оптужница терети за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин. У оптужници се наводи да је Богдановића убио 2. децембра 2022. године око 19.35 часова на Булевару Српске војске

Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра ”Делта планет” према Рабровачком мосту. Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле надзорне камере, али се лице починиоца не види.

Суђење се наставља 19. марта.

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао


Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan



Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм