Скопље

Завршена обдукција мале Вање, тијело предато породици

  • 05.12.2023. 11:27

Обдукција тијела 14-годишње Вање Горчевске у Институту за судску медицину и криминологију у Скопљу завршена је и тијело је предато породици, потврђују за МКД.мк извори из истраге.

Анализе након обдукције, које треба да утврде узроке насилне смрти, вријеме када је дјевојчица умрла су у току и након што буду у потпуности завршене биће сачињен обдукциони налаз, који ће са свим комплетним подацима и анализама пити предат Основном јавном тужилаштву Скопље.

Грађани траже да Вањине убице добију смртну казну!

Грађани траже да Вањине убице добију смртну казну!

Овај извјештај ће бити дио кључних доказа у истрази овог гнусног догађаја.

Подсјетимо, мала Вања је отета 27. новембра око 7.20 ујутру када је кретала у школу. Она је савладана и везана у улазу зграде. Истог дана је и убијена, а њено тијело пронађено је 3. децембра у атару села Бразда на ободу Скопља. Недалеко одатле пронађен је и спаљени аутомобил којим је отета.

Због чега је Хрватска трагала за убицом мале Вање

Због чега је Хрватска трагала за убицом мале Вање

Истрагом је установљено да је дијете проживјело хорор посљедњих сати свог живота.

За њену отмицу и убиство сумњичи се пет особа, међу којима је и њен отац. Оцу и још тројици осумњичених одређен је притвор до 48 сати, док се за главним осумњиченим Љупчом Палевским Палчом, и даље трага.

Расписана потјерница за Вањиним убицом: Има политичку странку, активан на мрежама

Расписана потјерница за Вањиним убицом: Има политичку странку, активан на мрежама

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније расписало је синоћ потјерницу за Љупчом, а како је за Телеграф.рс потврђено из суда у Скопљу, прихваћен је приједлог тужилаштва да му буде одређен притвор од 30 дана од дана када буде пронађен и ухапшен.

Пратите нас и путем Вибера