Загреб

Због чега је Хрватска трагала за убицом мале Вање

  • Извор: Агенције
  • 05.12.2023. 09:08

Седам дана тињала је нада да ће 14-годишња Вања Горчевске, нестала на путу до школе, бити пронађена жива.

Све до јуче када је објављено да је пронађено тијело закопано надомак Скопља.

"Везали су јој руке и ноге, ставили у врећу за спавање те је извели из зграде и ставили у пртљажник аута. Одвезли су је у мјесто изван Скопља. Према ријечима свједока, тамо је извршено убиство, а након тога су запалили возило", испричао је на конференцији Оливер Спасовски, министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније.

Случај који је шокирао регију попримио је нове размјере ужаса када се сазнало да би у Вањину отмицу могао бити уплетен и њен отац, преноси "РТЛ Директ".

Отмичарима је, како се сумња, открио када и којим путем ће његова кћерка ићи у школу, све с намјером да од мајке, своје бивше супруге, извуче новац.

Иако је отац на испитивању то негирао, тужиоци имају информације да је мајка продала стан, те да је новац од продаје тог стана требало да буде предмет евентуалне изнуде.

А човјек који је, по свему судећи, организовао отмицу, а онда и убио тинејџерку зове се Љупчо П.


Умрла Ивана након 23 дана борбе, крвник Зоран је упуцао у главу

Умрла Ивана након 23 дана борбе, крвник Зоран је упуцао у главу

Бивши грађевински могул, данас вођа радикалне проруске Десне странке, којем боравак у затвору није стран, како за "Директ" каже Милка Смилевска, новинарка "Ал Џазире" из Скопља, иза решетака је био и због потјернице коју је за њим расписала Хрватска.

"Он је након 2002. отишао у Хрватску и живио је у Задру, и тамо се бавио производњом пећи за палете. Тај му бизнис у једном дијелу није успио, и због тога су га хрватске власти привеле и држале у притвору због неких нерашчишћених имовинско-правних односа", каже Смилевска.

Јавност у Македонији у шоку

У посљедње вријеме имао је и подкаст на којем је ширио теорије завјере, тако је и прошле седмице, док је трајала потрага за Вањом, причао о "глобалној криминалној структури у којој је Македонија претворена у сервис за прање огромних износа новца".

Наравно, колико год екстреман и опскуран био, јавност у Македонији је у шоку да Љупчо стоји иза отмице и убиства.

"Он је у широј јавности добро познат, прихваћен од дијела медија, био је чест гост на телевизијама, слободно је износио своје ставове. Ево, данас је дио медија на мети критика јавности јер су том човјеку дали толико простора и легитимитет", каже Милка Смилевска.


Богаташ жели да усвоји вртлара како би му оставио милијарде

Богаташ жели да усвоји вртлара како би му оставио милијарде

Вјерује се да је Љупчо П. преко Београда побјегао у Бугарску, а тројица његових помагача су већ ухапшена и одређен им је притвор.

Не само да су све признали, него су испричали и како су пет дана прије Вањине отмице отели и убили 74-годишњег фризера Панчу Ж, чије је тијело пронађено.

Убијен је због дуга од 500 евра, а онда су његов ауто искористили за отмицу тинејџерке и касније га запалили.

За првоосумњиченим је расписана међународна потјерница, док с његовим помагачима у притвору остаје и отац убијене дјевојчице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)