Жалба

Врховни суд одлучује ко је крив за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића

У Врховном суду Републике Српске одржано је жалбено рочиште у предмету против седморице оптужених за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића у јуну 2019. године у Шековићима.

Првостепеном пресудом Миљан Милић и Стеван Гарић осуђени су на по 25 мјесеци затвора због наношења тешких повреда Васиљевићу и то након што је суд преквалификовао оптужницу која их је теретила за покушај убиства. Остали оптужени Небојша Петковић, Милутин Кандић, Горан Чалмић, Небојша Озимковић и Славиша Јурошевић ослобођени кривице за покушај убиства.

У истом предмету је оптужен и Стефан Радовановић који је на основу признања кривице осуђен на четири године затвора за покушаја убиства.

Тужилаштво је жалбу уложило због битних повреда одредаба кривичног поступка и погрешно утврђеног чињеничног стања. Међутим, републички тужилац данас се није појавио пред Врховним судом, као ни оптужени Милић, Гарић и Кандић и њихови браниоци.

Miliću i Gariću po dvije godine i mjesec dana zatvora za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića

Miliću i Gariću po dvije godine i mjesec dana zatvora za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića

Одговор на жалбу кратко је изложио Јурошевићев бранилац Вања Будиша који је од суда тражио да потврди ослобађајући дио пресуде.

”Сматрамо да је жалба тужилаштва неоснована, те да је суд у првостепеној пресуди правилно утврдио чињенично стање и донио правилну одлуку”, рекао је Будиша.

Сматра да је оптужница написана на основу признања оптуженог Радовановића, за које каже да се искључиво може односити само на њега, али не и на остале оптужене.

”Вјештак је утврдио да је оштећени задобио четири повреде, а с обзиром на број оптужених јасно је да они нису могли починити кривично дјело које им је стављено на терет. Предлажемо суду да жалбу тужилаштва одбије као неосновану и да потврди првостепену пресуду”, рекао је Будиша.

Suđenje za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića

Suđenje za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića

Јурошевић се сложио с његовим излагањем, док су остали оптужени само кратко навели да остају код навода из писменог одговора на жалбу.

Према оптужници Слободан Васиљевић је нападнут између 1. и 2. јуна 2019. године испред дворишта православне цркве у Шековићима.

Дио оптужених сачекао је да Васиљевић, кобне вечери, изађе из парохијског дома. Милић му је први пришао и из своје јакне извадио металну шипку, којом је Васиљевића ударио у главу, усљед чега је он пао на асфалт, а Милић и Радовановић су наставили да га заједно ударају, и то Милић металном шипком и ногама, а Радовановић ногама, наводи се у оптужници.

Додаје се да је у том тренутку до Васиљевића, који је лежао на асфалту, дотрчао Јурошевић, заједно са Гарићем, Петковићем, Кандићем и Чалмићем, који су наставили са бруталним премлаћивањем. Васиљевић је задобио тешке повреде, међу којима и прелом лобање након чега је завршио у коми.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?