Врховни суд

Укинута пресуда за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића!

Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду у предмету против седморице оптужених за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића у јуну 2019. године у Шековићима и поступак вратио на ново суђење Окружном суду у Источном Сарајеву.

”Судско вијеће је уважило жалбу Окружног јавног тужиоца Источно Сарајево, као и бранилаца оптужених Миљана Милића и Стевана Гарића. Првостепена пресуда је укинута и предмет је враћен Окружном суду у Источном Сарајеву на поновно суђење”, рекла је за АТВ секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Првостепеном пресудом Миљан Милић и Стеван Гарић осуђени су на по 25 мјесеци затвора због наношења тешких повреда Васиљевићу, што је сада укинуто. Остали оптужени Небојша Петковић, Милутин Кандић, Горан Чалмић, Небојша Озимковић и Славиша Јурошевић су били ослобођени кривице, али је и тај дио пресуде укинут и њима ће се поново судити.

Врховни суд одлучује ко је крив за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића

Врховни суд одлучује ко је крив за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића

У истом предмету је оптужен и Стефан Радовановић који је на основу признања кривице раније осуђен на четири године затвора за покушаја убиства.

Према оптужници Слободан Васиљевић је нападнут између 1. и 2. јуна 2019. године испред дворишта православне цркве у Шековићима.

Дио оптужених сачекао је да Васиљевић, кобне вечери, изађе из парохијског дома. Милић му је први пришао и из своје јакне извадио металну шипку, којом је Васиљевића ударио у главу, усљед чега је он пао на асфалт, а Милић и Радовановић су наставили да га заједно ударају, и то Милић металном шипком и ногама, а Радовановић ногама, наводи се у оптужници.

Stefan Radovanović priznao krivicu za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice

Stefan Radovanović priznao krivicu za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice

Додаје се да је у том тренутку до Васиљевића, који је лежао на асфалту, дотрчао Јурошевић, заједно са Гарићем, Петковићем, Кандићем и Чалмићем, који су наставили са бруталним премлаћивањем. Васиљевић је задобио тешке повреде, међу којима и прелом лобање након чега је завршио у коми.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица