Несрећа

Вјереник се шалио да ће оставити дјевојку, па покренуо глисер и откинуо јој дио ноге

  • Извор: Телеграф
  • 24.07.2024. 18:45

Дјевојка (23) бори се за живот у болници у Задру након што јој је пропелер глисера откинуо ногу. Свему је претходила шала ње и вјереника, а која се нажалост трагично завршила.

Све се догодило у Јадранском мору крај Муртера. Како пише 24сата, дјевојка се у уторак у Водицама са пријатељима и вјереником укрцала у глисер. Требало је то да буде, како незванично сазнају прослава недавне веридбе.

Пловили су из Шибенско-книнске жупаније у Задарску и на самој граници двије жупаније, крај ненасељеног острва, дјевојка је у шали скочила у море. Било је око 17 сати. Вјереник који је, како незванично сазнаје 24сата, управљао бродом, наставио је шалу и рекао јој да ће је оставити.

Кратко име посебног значења: Родитељи га све више бирају за своје дјевојчице

Кратко име посебног значења: Родитељи га све више бирају за своје дјевојчице

Наводно је дао гас, а онда је шали дошао крај. Пропелером је закачио дјевојку која је пливала и пресјекао јој ногу изнад кољена. Успјели су се некако да се саберу, да је укрцају у пловило и појуре у Пакоштане.

Тамо су их на риви дочекали Хитна медицинска помоћ и бројни људи.

"Колико сам чуо, они су с глисера одмах звали Хитну и она их је дочекала на риви. Људи су се окупили, кад се нешто догађа, настоје и помоћи. Кад је глисер дошао у крај, имао сам шта да видим. Цури није било дијела ноге, крви је било свуда. Не знам је ли била при свијести, знам само да је било страшно видјети. Прискочио сам у помоћ, нисам ни размишљао. Дјевојку је довезла иста екипа с којом је била на мору. Мислим да им је требало десетак минута до Пакоштана. Све је ишло брзо, надам се само да ће јој се успјети изборити за живот. Ето како непромишљеност може бити трагедија. Нико се овоме није надао", рекао је за 24сата потресени Пакоштанац који је желио да остане анониман.

Успјех љекара из БиХ! Спасена рука двогодишњем дјечаку

Успјех љекара из БиХ! Спасена рука двогодишњем дјечаку

"Изгубила је пуно крви"

Дјевојку је преузела биоградска Хитна медицинска помоћ и превезла у Општу болницу Задар.

"Дјевојка је изгубила пуно крви. Има тешку повреду ноге. У року 15 минута од преузимања дјевојка је била на операцији. Ујутро је била стабилно, али око поднева је опет оперисана. Како је ријеч о хеморагијском шоку, дјевојка се налази на Јединици интензивног лијечења. Млада је, свега 23 године, али пред њом је борба за живот. У њеном случају, најбитнија су прва 24 сата, а онда слиједе дани па могући опоравак који ће сигурно дуго трајати. Имамо искуства с оваквим повредама, али кад вам се испразне крвне жиле... Једноставно, пред повријеђеном је тешка борба. За сада се ни не помишља о транспорту у Загреб", рекао је Недиљко Јовић, замјеник директора задарске болнице.

Ове навике у кревету уништавају вашу везу

Ове навике у кревету уништавају вашу везу

Медији пишу и да је несрећну дјевојку јутрос посјетио и отац. Наводно је у питању дјевојка из Велике Горице.

"У шоку сам. Видјело се одмах да је јако лоше. Није имала дио ноге. То смо видјели одмах кад су дошли с њом у глисеру. Не види цивил такве несреће пуно пута у животу", рекао је Пакоштанац који је прискочио у помоћ.

Због несреће се огласила шибенско-книнска полиција, која је и потврдила несрећу у уторак увече. Међутим, криминалистичко истраживање, како се несрећа догодила на самој граници, води задарска полиција.

"У току је криминалистичко истраживање у циљу утврђивања свих околности догађаја, као и чињеница које су претходиле овом догађају", навели су.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)