КЦУС

Успјех љекара из БиХ! Спасена рука двогодишњем дјечаку

  • Извор: Независне
  • 24.07.2024. 18:28

На Клиници за ортопедију и трауматологију КЦУС успјешно је оперисан двогодишњи дјечак М.К., упућен из болнице “Србија” у Источном Сарајеву, са тешком повредом десног лакта са лезијом крвног суда одговорног за исхрану и циркулацију цијеле руке.

“По пријему у Клинички центар УНСА формиран је мултидисциплинарни тим љекара који су урадили хитну дијагностику, а потом и сложени оперативни захват”, саопштено је из КЦУС.

Према ријечима чланова оперативног тима, прим. др Мехмеда Јамакосмановића и прим. др Едина Куленовића, кључна је била хитра реакција, јер би свако одлагање водило ка ампутацији руке.

“Заједничким напором ортопеда, васкуларних хирурга, анестезиолога, инструментарки и осталог медицинског особља успјешно смо завршили операцију, а постоперативни ток протиче одлично. Колеге радиолози урадили су изврстан дијагностички посао, након чега смо могли започети оперативни третман. Циркулација је поново успостављена, прелом је стабилизован, рука је функционална и надамо се најбољем резултату”, казали су Јамакосмановић и Куленовић.

Родитељи дјечака изразили су захвалност љекарима и медицинском особљу КЦУС, који су уложили велике напоре како би спасили руку њиховог дјетета и омогућили му да настави са нормалним животом.

“Хвала свима на брзим реакцијама, од сестара на пријему до љекара. Посебно смо захвални др Куленовићу, који је препознао озбиљност ситуације и позвао колегу Јамакосмановића, који је био приправан. Веома брзо је урађено све како би наш син био подвргнут операцији, без одлагања. Опоравак иде добро и убрзо идемо кући. Драго нам је да наше дијете има прилику наставити с нормалним животом, школовањем и свим животним догађајима који тек слиједе”, казали су родитељи дјечака.

Оперативни тим чинили су ортопеди прим. др Един Куленовић, прим. др Мехмед Јамакосмановић, васкуларни хирург мр. сци. мед. др Харис Вукас, др Тарик Селимовић са Клинике за ортопедију и трауматологију, те анестезиолози прим. др Суад Вук и др Анес Ајановић, пишу Независне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: