Nesreća

Vjerenik se šalio da će ostaviti djevojku, pa pokrenuo gliser i otkinuo joj dio noge

  • Izvor: Telegraf
  • 24.07.2024. 18:45

Djevojka (23) bori se za život u bolnici u Zadru nakon što joj je propeler glisera otkinuo nogu. Svemu je prethodila šala nje i vjerenika, a koja se nažalost tragično završila.

Sve se dogodilo u Jadranskom moru kraj Murtera. Kako piše 24sata, djevojka se u utorak u Vodicama sa prijateljima i vjerenikom ukrcala u gliser. Trebalo je to da bude, kako nezvanično saznaju proslava nedavne veridbe.

Plovili su iz Šibensko-kninske županije u Zadarsku i na samoj granici dvije županije, kraj nenaseljenog ostrva, djevojka je u šali skočila u more. Bilo je oko 17 sati. Vjerenik koji je, kako nezvanično saznaje 24sata, upravljao brodom, nastavio je šalu i rekao joj da će je ostaviti.

Kratko ime posebnog značenja: Roditelji ga sve više biraju za svoje djevojčice

Kratko ime posebnog značenja: Roditelji ga sve više biraju za svoje djevojčice

Navodno je dao gas, a onda je šali došao kraj. Propelerom je zakačio djevojku koja je plivala i presjekao joj nogu iznad koljena. Uspjeli su se nekako da se saberu, da je ukrcaju u plovilo i pojure u Pakoštane.

Tamo su ih na rivi dočekali Hitna medicinska pomoć i brojni ljudi.

"Koliko sam čuo, oni su s glisera odmah zvali Hitnu i ona ih je dočekala na rivi. Ljudi su se okupili, kad se nešto događa, nastoje i pomoći. Kad je gliser došao u kraj, imao sam šta da vidim. Curi nije bilo dijela noge, krvi je bilo svuda. Ne znam je li bila pri svijesti, znam samo da je bilo strašno vidjeti. Priskočio sam u pomoć, nisam ni razmišljao. Djevojku je dovezla ista ekipa s kojom je bila na moru. Mislim da im je trebalo desetak minuta do Pakoštana. Sve je išlo brzo, nadam se samo da će joj se uspjeti izboriti za život. Еto kako nepromišljenost može biti tragedija. Niko se ovome nije nadao", rekao je za 24sata potreseni Pakoštanac koji je želio da ostane anoniman.

Uspjeh ljekara iz BiH! Spasena ruka dvogodišnjem dječaku

Uspjeh ljekara iz BiH! Spasena ruka dvogodišnjem dječaku

"Izgubila je puno krvi"

Djevojku je preuzela biogradska Hitna medicinska pomoć i prevezla u Opštu bolnicu Zadar.

"Djevojka je izgubila puno krvi. Ima tešku povredu noge. U roku 15 minuta od preuzimanja djevojka je bila na operaciji. Ujutro je bila stabilno, ali oko podneva je opet operisana. Kako je riječ o hemoragijskom šoku, djevojka se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja. Mlada je, svega 23 godine, ali pred njom je borba za život. U njenom slučaju, najbitnija su prva 24 sata, a onda slijede dani pa mogući oporavak koji će sigurno dugo trajati. Imamo iskustva s ovakvim povredama, ali kad vam se isprazne krvne žile... Jednostavno, pred povrijeđenom je teška borba. Za sada se ni ne pomišlja o transportu u Zagreb", rekao je Nediljko Jović, zamjenik direktora zadarske bolnice.

Ove navike u krevetu uništavaju vašu vezu

Ove navike u krevetu uništavaju vašu vezu

Mediji pišu i da je nesrećnu djevojku jutros posjetio i otac. Navodno je u pitanju djevojka iz Velike Gorice.

"U šoku sam. Vidjelo se odmah da je jako loše. Nije imala dio noge. To smo vidjeli odmah kad su došli s njom u gliseru. Ne vidi civil takve nesreće puno puta u životu", rekao je Pakoštanac koji je priskočio u pomoć.

Zbog nesreće se oglasila šibensko-kninska policija, koja je i potvrdila nesreću u utorak uveče. Međutim, kriminalističko istraživanje, kako se nesreća dogodila na samoj granici, vodi zadarska policija.

"U toku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, kao i činjenica koje su prethodile ovom događaju", naveli su.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: