Захватио велики дио

Ватрогасци у Далмацији цијелу ноћ на терену: Туристи из апартмана бјеже зато што нема интернета

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2024. 06:59

На пожариштима у Далмацији стижу ватрогасци из Загребачке, Крапинско-загорске и Сисачко-мославачке жупаније, а у помоћ колегама у Сплитско-далматинској жупанији кренули су и припадници Интервенцијске ватрогасне јединице Дубровник.

Гости из вила и кућа у Подгори су евакуисани, ватра се приближила 20 метара од кућа, а пламенови су били високи и до 30 метара, док су Подгораци остали у својим објектима које су бранили поливајући их водом из цријева, пише Слободна Далмација.

Начелница општине Подгора, Петра Радић, изјавила је да је евакуисано 30-40 људи који су смјештени у центру, но неки од њих су се касно синоћ почели враћати кућама јер су објекти сачувани и нема већих штета, осим једне нагорјеле цистерне, пише Слободна Далмација.

"Пожар је захватио велики дио засеока, али све куће су одбрањене," казала је Радић, додајући како је помало бизарно што већина туриста бјежи из кућа и апартмана јер немају интернет везу, а не због бојазни од пожара.

Уз активне пожаре на подручју Скрадина и Тучепа с којима се ватрогасци боре од уторка, јуче су у поподневним сатима избили пожари на подручју Марина - Врсине (Сплитско-далматинска жупанија) и код Пакоштана (Задарска жупанија).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: