Zahvatio veliki dio

Vatrogasci u Dalmaciji cijelu noć na terenu: Turisti iz apartmana bježe zato što nema interneta

  • Izvor: Agencije
  • 01.08.2024. 06:59

Na požarištima u Dalmaciji stižu vatrogasci iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, a u pomoć kolegama u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenuli su i pripadnici Intervencijske vatrogasne jedinice Dubrovnik.

Gosti iz vila i kuća u Podgori su evakuisani, vatra se približila 20 metara od kuća, a plamenovi su bili visoki i do 30 metara, dok su Podgoraci ostali u svojim objektima koje su branili polivajući ih vodom iz crijeva, piše Slobodna Dalmacija.

Načelnica opštine Podgora, Petra Radić, izjavila je da je evakuisano 30-40 ljudi koji su smješteni u centru, no neki od njih su se kasno sinoć počeli vraćati kućama jer su objekti sačuvani i nema većih šteta, osim jedne nagorjele cisterne, piše Slobodna Dalmacija.

"Požar je zahvatio veliki dio zaseoka, ali sve kuće su odbranjene," kazala je Radić, dodajući kako je pomalo bizarno što većina turista bježi iz kuća i apartmana jer nemaju internet vezu, a ne zbog bojazni od požara.

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa s kojima se vatrogasci bore od utorka, juče su u popodnevnim satima izbili požari na području Marina - Vrsine (Splitsko-dalmatinska županija) i kod Pakoštana (Zadarska županija).

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: