ПУ Бањалука

Васиљевић убијен ударцима у главу, осумњичени ухапшен

Родољуб Васиљевић са Мањаче убијен је са више удараца тупим предметом по глави, а због сумње да је починио убиство ухапшен је Драженко Радуловић (41) из Бањалуке, потврђено је за АТВ.

Kао што је АТВ писао већ након увиђаја се сумњало да је Васиљевић убијен, будући да су на тијелу биле видљиве повреде главе. Међутим, у први мах се није знало да ли су повреде настале као посљедица пада на бетон. И поред тога инспектори ниједног тренутка нису искључили могућност да се ипак ради о убиству, те су детаљно провјеравали све могуће верзије.

”Извршена је обдукција којом је потврђено да се радило о насилној смрти и да је Васиљевић убијен са више удараца тупим предметом у главу. Сумња се да су му ударци нанесени летвом или шипком. Ти предмети су током истраге пронађени и изузети и биће предмет даљег вјештачења”, каже извор близак истрази.

Он наводи да су оперативним радом на терену и испитивањем свједока криминалистички инспектори ПУ Бањалука до сазнања о могућем извршиоцу, који је још јуче ухапшен и спроведен на криминалистичку обраду.

”Ради се о Драженку Радуловић који је ухапшен због сумње да је починио убиство. Он ће бити спроведен у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци уз извјештај о почињеном кривичном дјелу. По наредби суда јуче су извршени претреси просторија које је он користио”, каже извор близак истрази.

АТВ на Мањачи: Неколико особа приведено након проналаска тијела у близини школе

АТВ на Мањачи: Неколико особа приведено након проналаска тијела у близини школе

Досадашња истрага указује да је Васиљевић претходних дана био у више кафана и пио алкохол. Навече 18. априла је, по изласку из кафане, почео да узнемирава мјештане Кола, да би тупим предметом разбио шајбу на паркираном возилу осумњиченог Радуловића.

”Након тог између њих је дошло до свађе и Радуловић је насрнуо на Васиљевића и више пута га изударао по глави тупим предметом усљед чега је преминуо”, каже извор близак истрази.

На глави имао повреде, крај тијела затечен тврди предмет

На глави имао повреде, крај тијела затечен тврди предмет

Иначе, Радуловић је раније пријављиван полицији због насиља у породици.

Из ПУ Бањалука је саопштено да је због убиства ухапшен Д.Р.

”Предузимањем оперативних мјера и радњи, након извршеног увиђаја у мјесту Кола, град Бањалука, гдје је 19.04.2024. године око 06,35 часова у близини основне школе пронађено беживотно тијело лица Р.В. из Бањалуке, полицијски службеници су дошли до сазнања да је лице Д.Р. употребом физичке снаге и подесног предмета нанијело повреде лицу Р.В. услијед којих је исти преминуо. 

Ужас на Мањачи: У близини школе пронађено тијело мушкарца

Ужас на Мањачи: У близини школе пронађено тијело мушкарца

На основу наредбе дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас је у Бањалуци у Заводу за судску медицину Републике Српске извршена обдукција, којом приликом је утврђено да је смрт лица Р.В. наступила насилним путем,  као последица више нанесених удараца тупим предметом у предјелу главе”, наводе у полицији.

Додају да је на основу наредбе судије Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 19.04.2024. године извршени су претреси стана и возила које користи лице Д.Р., којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

”Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након компетирања и документовања предмета лице Д.Р. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука”, саопштила је полиција.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина