Зови До

Утврђује се идентитет нападача из Невесиња

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 19:07

Још се не зна ко је и одакле је мушкарац који је правио хаос у Зовом Долу код Невесиња. АТВ-ове незваничне информације кажу да је те вечери ово лице на мјештане и полицију испалило неколико стотина метака, бацило три бомбе и припремило зољу. Обдукција која се ради даће више информација које ће помоћи и полицији и тужилаштву каже АТВ-у министар Синиша Каран.

"Ми настављамо даље са нашег полицијског и тужилачког аспекта и јако нам је важно да дођемо до свих других битних елемената који ће нама дати оперативне податке да предуприједимо све будуће овакве могуће активности или његове помагаче и слично", рекао је Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Каран за АТВ каже и да је ово само један од многобројних примјера у којима је полиција Српске показала да је гарант безбједности свих грађана. Похвалио је херцеговачке чуваре реда.

"Још једном похвала, јачаћемо наше снаге. Ово даје нама снагу, овакве акције, успјешне акције када су угрожени животи грађана и полиције, ова акција је успјешна, на врло професионалан и законит начин и то нама даје снагу да наставимо даље", додаје Каран.

Из Невесиња за момке у плавом стиже велика захвалност јер су те вечери по киши и невремену ризиковали своје животе.

"Ја овом приликом стварно желим да похвалим полицајце ПС Невесиње и ПУ Требиње и њихове руководне људе, командире који су јако одговорно дејствовали у тешким условима око објекта који је напуштен који није имао струју из кога је пувано, бацане бомбе и мислим да су највише биле забринуте породице полицајаца који су били тамо", рекао је Миленко Авдаловић, начелник Невесиња.

Забринутост и страх у оваквим ситуацијама су нормални. Први херцеговачки полицајац увјерава да се може мирно спавати.

"Ја могу рећи само да безбједност на подручју Невесиња задовољавајућа", рекао је Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње.

Те вечери прва драма у Зовом Долу је трајала пуних шест сати. Непознати мушкарац прво је запуцао на мјештане, а онда и на полицију, на крају је изгубио живот. Сумња се да је на овом подручју боравио дуже времена, а био је спреман и да зимује. У напуштеној кући пронађен је читав арсенал оружја, али и ствари које су украдене из кућа на подручју села у околини Берковића.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм