Zovi Do

Utvrđuje se identitet napadača iz Nevesinja

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 19:07

Još se ne zna ko je i odakle je muškarac koji je pravio haos u Zovom Dolu kod Nevesinja. ATV-ove nezvanične informacije kažu da je te večeri ovo lice na mještane i policiju ispalilo nekoliko stotina metaka, bacilo tri bombe i pripremilo zolju. Obdukcija koja se radi daće više informacija koje će pomoći i policiji i tužilaštvu kaže ATV-u ministar Siniša Karan.

"Mi nastavljamo dalje sa našeg policijskog i tužilačkog aspekta i jako nam je važno da dođemo do svih drugih bitnih elemenata koji će nama dati operativne podatke da preduprijedimo sve buduće ovakve moguće aktivnosti ili njegove pomagače i slično", rekao je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Karan za ATV kaže i da je ovo samo jedan od mnogobrojnih primjera u kojima je policija Srpske pokazala da je garant bezbjednosti svih građana. Pohvalio je hercegovačke čuvare reda.

"Još jednom pohvala, jačaćemo naše snage. Ovo daje nama snagu, ovakve akcije, uspješne akcije kada su ugroženi životi građana i policije, ova akcija je uspješna, na vrlo profesionalan i zakonit način i to nama daje snagu da nastavimo dalje", dodaje Karan.

Iz Nevesinja za momke u plavom stiže velika zahvalnost jer su te večeri po kiši i nevremenu rizikovali svoje živote.

"Ja ovom prilikom stvarno želim da pohvalim policajce PS Nevesinje i PU Trebinje i njihove rukovodne ljude, komandire koji su jako odgovorno dejstvovali u teškim uslovima oko objekta koji je napušten koji nije imao struju iz koga je puvano, bacane bombe i mislim da su najviše bile zabrinute porodice policajaca koji su bili tamo", rekao je Milenko Avdalović, načelnik Nevesinja.

Zabrinutost i strah u ovakvim situacijama su normalni. Prvi hercegovački policajac uvjerava da se može mirno spavati.

"Ja mogu reći samo da bezbjednost na području Nevesinja zadovoljavajuća", rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Te večeri prva drama u Zovom Dolu je trajala punih šest sati. Nepoznati muškarac prvo je zapucao na mještane, a onda i na policiju, na kraju je izgubio život. Sumnja se da je na ovom području boravio duže vremena, a bio je spreman i da zimuje. U napuštenoj kući pronađen je čitav arsenal oružja, ali i stvari koje su ukradene iz kuća na području sela u okolini Berkovića.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: