Гордана Миџан

Убијена професорица из Санског Моста сахрањена на свој рођендан

  • Извор: Независне
  • 26.08.2024. 17:27

Сахрана Гордане Миџан, једне од жртава троструког убиства које се догодило прије неколико дана у Гимназији у Санском Мосту, обављена је данас на градском гробљу Греда.

Овом тужном чину присуствовао је велики број грађана, представника друштвеног живота и просвјетне заједнице, те некадашњи ученици професорице која је предавала енглески језик.

Тужна околност је како је сахрана обављена управо на дан када је рођена и када је требало да напуни пуних 65 година.

Гордана Миџан, дјевојачки Буловић, рођена је у Краљеву, гдје је завршила основну и средњу школу, а потом и студиј енглеског језика на Филолошком факултету у Београду. На факултету је упознала супруга Елмина из Санског Моста, за којег се касније удала и потом дошла у тај град, гдје је убрзо започела с радом као наставница, а потом и професорица енглеског језика у санским средњим школама.

Убијена професорица за неколико дана требала у пензију

Убијена професорица за неколико дана требала у пензију

Била је међу омиљеним професорима генерацијама санских средњошколаца, а посљедњи опроштај од ње био је дирљив и проткан дубоким емоцијама, пишу Независне новине.

У тренутку када је лишена живота, остало јој је свега два радна дана до заслужене пензије, коју, нажалост, није дочекала.

Подсјетимо да су у протеклим данима укопани Нисвета Кљунић, секретарица и Нијаз Халиловић, директор Гимназије, двије преостале жртве масакра који је дубоко потресао Сански Мост и цијелу Босну и Херцеговину.

Њих троје је убио домар Мехемед Вукалић, а након што је извршио убиства аутоматском пушком, покушао је себи одузети живот. Том приликом се тешко ранио, али је тренутно у стабилном стању и хоспитализован у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)