Gordana Midžan

Ubijena profesorica iz Sanskog Mosta sahranjena na svoj rođendan

  • Izvor: Nezavisne
  • 26.08.2024. 17:27

Sahrana Gordane Midžan, jedne od žrtava trostrukog ubistva koje se dogodilo prije nekoliko dana u Gimnaziji u Sanskom Mostu, obavljena je danas na gradskom groblju Greda.

Ovom tužnom činu prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika društvenog života i prosvjetne zajednice, te nekadašnji učenici profesorice koja je predavala engleski jezik.

Tužna okolnost je kako je sahrana obavljena upravo na dan kada je rođena i kada je trebalo da napuni punih 65 godina.

Gordana Midžan, djevojački Bulović, rođena je u Kraljevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom i studij engleskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na fakultetu je upoznala supruga Еlmina iz Sanskog Mosta, za kojeg se kasnije udala i potom došla u taj grad, gdje je ubrzo započela s radom kao nastavnica, a potom i profesorica engleskog jezika u sanskim srednjim školama.

Ubijena profesorica za nekoliko dana trebala u penziju

Ubijena profesorica za nekoliko dana trebala u penziju

Bila je među omiljenim profesorima generacijama sanskih srednjoškolaca, a posljednji oproštaj od nje bio je dirljiv i protkan dubokim emocijama, pišu Nezavisne novine.

U trenutku kada je lišena života, ostalo joj je svega dva radna dana do zaslužene penzije, koju, nažalost, nije dočekala.

Podsjetimo da su u proteklim danima ukopani Nisveta Kljunić, sekretarica i Nijaz Halilović, direktor Gimnazije, dvije preostale žrtve masakra koji je duboko potresao Sanski Most i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Njih troje je ubio domar Mehemed Vukalić, a nakon što je izvršio ubistva automatskom puškom, pokušao je sebi oduzeti život. Tom prilikom se teško ranio, ali je trenutno u stabilnom stanju i hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: