Андреа и Дражен

Бурне реакције Кулишићеве мајке: "Монструми, убице, сподобе"

  • Извор: АТВ
  • 30.08.2024. 17:48

"Да видим гдје су хероји, убице мога Саше, ћубрад, убице, монтруми сподобе..." Јаук мајке убијеног Саше Кулишића и ријечи убице, монструми, сподобе, одјекивали су судницом Окружног добојског суда.

На заказано, претпретресно рочиштe оптужена за тешко убиство Андреа Кајганић стигла је мирно и хладнокрвно у пратњи полиције. Након ње и и оптужени Дражен Лазаревић. Сусрет за оптуженима тешко је пао породици убјеног Кулишића.

Нису штедјели ријечи за Кајганићеву. Није ни она остала дужна. Покушала је истом мјером да узврати али ју је полиција опоменула. Само рочиште није ни одржано. И то због штрајка адвоката који раде по службеној дужности. Па се браниоци Кајганићеве и Лазаревића у суду се нису ни појавили.

Зато им је предсједник судског вијећа дала неколико дана да донесу одлуку или ће сами наћи адвокате или ће им суд покушати да омогући браниоце који ће пристати да их бране по службеној дужности без обзира на штрајк.

- Оптужени сте за једно веома тешко кривично дјело, па скоро да у закону и нема тежег кривичног дјела од тог, за које сте ви оптужени, обзиром на запријећену казну и по закону суђење не може да почне без присуства браниоца који ће вам по закону пружати правну помоћ. Ситуација је таква да ја суђење не могу да закажем не могу да судим јер је закон рекао да браниоце морате имати - каже Маријана Лазић Миладиновић, предсједник судског вијећа.

Убиство 

А браниоци би могли да имају пуне руке посла, с обзиром на то шта се ставља оптуженима на терет. Према оптужници убиство су детљано испланирали. Кобне ноћи Кулишићу су прво након што је омамљен таблетама, задали неколико удараца у главу, везали га конопцем, залијепили траком уста и очи затим га изнијели из куће у гепек и одвезли на обилижње излетиште. Ту су га докрајчили када су му заједно ножем задали убодне ране након којих Кулишићу није било спаса. 

Ријеч је о једном од најмонструознијих убистава које је потресло не само Добој него цијели регион. Посебно, јер је у све била упетљана малољетна кћерка оптужене Андрее Кајганић, убијеног Саше Кулишића, њу је Основни суд у Добоју упутио у васпитно-поправни дом. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)