Andrea i Dražen

Burne reakcije Kulišićeve majke: "Monstrumi, ubice, spodobe"

  • Izvor: ATV
  • 30.08.2024. 17:48

"Da vidim gdje su heroji, ubice moga Saše, ćubrad, ubice, montrumi spodobe..." Jauk majke ubijenog Saše Kulišića i riječi ubice, monstrumi, spodobe, odjekivali su sudnicom Okružnog dobojskog suda.

Na zakazano, pretpretresno ročište optužena za teško ubistvo Andrea Kajganić stigla je mirno i hladnokrvno u pratnji policije. Nakon nje i i optuženi Dražen Lazarević. Susret za optuženima teško je pao porodici ubjenog Kulišića.

Nisu štedjeli riječi za Kajganićevu. Nije ni ona ostala dužna. Pokušala je istom mjerom da uzvrati ali ju je policija opomenula. Samo ročište nije ni održano. I to zbog štrajka advokata koji rade po službenoj dužnosti. Pa se branioci Kajganićeve i Lazarevića u sudu se nisu ni pojavili.

Zato im je predsjednik sudskog vijeća dala nekoliko dana da donesu odluku ili će sami naći advokate ili će im sud pokušati da omogući branioce koji će pristati da ih brane po službenoj dužnosti bez obzira na štrajk.

- Optuženi ste za jedno veoma teško krivično djelo, pa skoro da u zakonu i nema težeg krivičnog djela od tog, za koje ste vi optuženi, obzirom na zaprijećenu kaznu i po zakonu suđenje ne može da počne bez prisustva branioca koji će vam po zakonu pružati pravnu pomoć. Situacija je takva da ja suđenje ne mogu da zakažem ne mogu da sudim jer je zakon rekao da branioce morate imati - kaže Marijana Lazić Miladinović, predsjednik sudskog vijeća.

Ubistvo 

A branioci bi mogli da imaju pune ruke posla, s obzirom na to šta se stavlja optuženima na teret. Prema optužnici ubistvo su detljano isplanirali. Kobne noći Kulišiću su prvo nakon što je omamljen tabletama, zadali nekoliko udaraca u glavu, vezali ga konopcem, zalijepili trakom usta i oči zatim ga iznijeli iz kuće u gepek i odvezli na obiližnje izletište. Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. 

Riječ je o jednom od najmonstruoznijih ubistava koje je potreslo ne samo Doboj nego cijeli region. Posebno, jer je u sve bila upetljana maloljetna kćerka optužene Andree Kajganić, ubijenog Saše Kulišića, nju je Osnovni sud u Doboju uputio u vaspitno-popravni dom. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)