ПУ Бијељина

У Лопарама откривена марихуана и лабораторија за њен узгој

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 18:16

Бранислав Симић (62) из Лопара ухапшен је због сумње да се бавио производњом и продајом наркотика, а у претресима имовине коју је користио пронађено је 125 стабљика индијске конопље и око два килограма суве марихуане.

У ПУ Бијељина наводе да је акција спроведена у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, у циљу спречавања неовалаштене производње и промета дроге.

”Под надзором тужилаштва и по наредби Основног суда извршен је претрес на подручју Лопара и том приликом је пронађено и привремено одузето 125 стабљика индијске конопље, импровизована лабoраторија у којој је раније узгајана марихуана са опремом, око два килограма марихуане, двије дигиталне ваге, метална дробилица, вакумирка, четири лампе, електрична инсталација, 37 саксија,  пушка, мобилни телефони и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела”, саопштено је из ПУ Бијељина.

Додају да ће осумњичени уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини на даље поступање.


Пратите нас и путем Вибера