PU Bijeljina

U Loparama otkrivena marihuana i laboratorija za njen uzgoj

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 18:16

Branislav Simić (62) iz Lopara uhapšen je zbog sumnje da se bavio proizvodnjom i prodajom narkotika, a u pretresima imovine koju je koristio pronađeno je 125 stabljika indijske konoplje i oko dva kilograma suve marihuane.

U PU Bijeljina navode da je akcija sprovedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u cilju sprečavanja neovalaštene proizvodnje i prometa droge.

”Pod nadzorom tužilaštva i po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres na području Lopara i tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 125 stabljika indijske konoplje, improvizovana laboratorija u kojoj je ranije uzgajana marihuana sa opremom, oko dva kilograma marihuane, dvije digitalne vage, metalna drobilica, vakumirka, četiri lampe, električna instalacija, 37 saksija,  puška, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Dodaju da će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini na dalje postupanje.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: