ФУП

У Бањалуци и Санском Мосту пронађена скупоцјена аута украдена у Њемачкој

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2024. 14:44

Два скупоцјена аутомобила за која се сумња да су украдена у Њемачкој пронађена су и одузета у Бањалуци и Санском Мосту током викенда.

Из Федералне управе полиције су саопштили да су поступајући по захтјеву ИНТЕРПОЛ-а и сарадњи полиције Њемачке, полицијски службеници Федералне управе полиције уз подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона пронашли одузета возила.

"Дан 14. септембра 2024. године, на подручју Бањалуке, пронађено је и одузето путничко моторно возило, марке BMW X5, а дана, 15. септембра 2024. године, на подручју Санског Моста, путничко моторно возило марке Мерцедес Бенз С 350 Д, чија је укупна вриједност преко 400.000 КМ, за којима је ИНТЕРПОЛ СР Њемачке расписао међународну потрагу", наводи се у саопштењу ФУП-а.

Навели су и да је у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом Унско-санског кантона извршена криминалистичка обрада над једном особом за коју постоји сумња да је извршио кривично дјело тешка крађа.

"У току су даље активности Федералне управе полиције, која ће у сарадњи са полицијом СР Њемачке наставити рад на документовању наведеног кривичног дјела", наводе из ФУП-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: