Због међународне трговине људи

ФУП открио више детаља о акцији у којој је ухапшен Ћулум: Хапшења и због међународне проституције

  • Извор: АТВ
  • 09.10.2024. 15:26

Седам особа ухапшено је оперативној акцији „Геко“ због кривичних дјела међународне трговине људима, међународне проституције и прања новца.

Током протекле ноћи и дана, извршен је претрес више особа и локација на подручју Санског Моста, Љубушког и Чапљине, којом приликом су слободе лишена лица иницијала А.Ћ., А.Л.Ћ., А.Д., Ј.Д., Д.Ж.К., И.Ј. и Е.Т. код којих је приликом претреса пронађено и одузето ватрено оружје, новац, скупоцјени аутомобили, мотоцикли, скупоцјени сатови, одређена документација, те други предмети који ће послужити у истрази.

Медији су раније објавили да је међу ухапшенима и Армин Ћулум, припадник злогласне бајкерске организације Јунајтед Трибунс, као и његов син, А.Л.Ћ. Они су ухапшени у Љубушком.

Након завршетка криминалистичке обраде, ухапшени ће бити предати Тужилаштву Босне и Херцеговине.

„Приликом документовања наведених кривичних дјела, међународне криминалне групе, на чијем челу се сумња да је био А.Ч., полицијски службеници Федералне управе полиције су остварили међународну полицијску сарадњу са истражним органима СР Њемачке, Швајцарске и Републике Хрватске уз помоћ којих су прикупљени докази против наведених лица, а на темељу којих се сумња да је наведена група организовала међународну илегалну проституцију, у којој су организовали већи број дјевојака које су пружале сексуалне услуге, како на простору Босне и Херцеговине, тако и на простору Западне Европе, од којих су неке биле и малољетне“, саопштено је из Федералне управе полиције.

Наведени су новац добијен криминалним радњама, пребацивали у БиХ кроз куповину скупоцјених аутомобила и некретнина, те га на тај начин покушавали убацити у легалне токове.  

Из ФУП-а напомињу да је реализација акције проведена уз подршку и сарадњу са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, те кантоналних министарстава унутрашњих послова Унско-санског, Западнохерцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм