Акција "Рапид"

Четири особе ухапшене, пронађено око 74 килограма амфетамина

  • Извор: Агенције
  • 26.06.2024. 16:10

У акцији "Рапид" припадници Федералне управе полиције ухапсили су лица чији су иницијали А.В. (33) и М.М. (28) из Сарајева, О.Ч (32) из Коњица и З.Н. (40) из Источног Сарајева, код којих је пронађено око 74 килограма амфетамина, саопштено је из Федералне управе полиције.

У саопштењу је наведено да је пронађено и одузето 12 литара амфетаминског уља, килограм амфетамин кристал ајса, девет паковања са више стотина таблета екстази, ватрено оружје и муниција, више телефонских апарата и СИМ картица, вага за прецизно вагање, фолије и други прибор за производњу и паковање дроге.

У претходном периоду код сарадника ове организоване криминалне групе пронађено је и привремено одузето око осам килограма амфетамина, саопштено је из Федералне управе полиције.

У Сарајеву пронађено и одузето 70 килограма спида

У Сарајеву пронађено и одузето 70 килограма спида

Ове особе се сумњиче да су на подручју Кантона Сарајево, Средњобосанског кантона, Зеничко-добојског кантона и Херцеговачко-неретванског кантона, неовлаштено производили и набављали амфетамин, дрогу коју су у изнајмљеном стану производили, припремали и паковали ради даљег стављања у промет трећим лицима.

Ухапшени су криминалистички обрађени и предати у даљу надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, које ће одлучивати о њиховом даљем статусу.

Акција је након вишемјесечне истраге започета јуче, а данас су извршени претреси на подручју Источног Сарајева, Коњица и Кантона Сарајево.

У саопштењу се наводи да су у радњама документовања извршења кривичног дјела посебан допринос дали службеници Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) БиХ, те припадници министарстава унутрашњих послова Средњобосанског, Зеничко-добојског, Херцеговачко-неретванског и МУП-а Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.