SIPA

U akciji “Klaster” uhapšeno 11 osoba, pretresi na devet visokoškolskih ustanova

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2023. 21:05

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su uhapsili 11 lica u akciji "Klaster", usmjerenoj na suzbijanje organizovanog kriminala i sistemske korupcije, povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

Uhapšena lica će u svojstvu osumnjičenih biti ispitana u prostorijama Sipe, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Sipe.

Akcija je realizivana na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara, a pretresi su izvršeni na 18 lokacija, i to devet stambenih objekata i pokretnih stvari fizičkih lica i devet visokoškolskih ustanova.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 75 ličnih studentskih dosijea, matične knjige, evidencije i registri i druga poslova dokumentacija, novac u iznosu od 165.000 KM, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Kako je ATV objavio ranije, pet banjalučkih fakulteta obuhvaćeno je ovom akcijom.

ATV saznaje da je SIPA u okviru akcije posjetila univerzitete "Apeiron", "Nezavisni univerzitet Banjaluka - NUBL", "Univerzitet za poslovne studije - UPS", "Prometej" i "Univerzitet za poslovne studije i menadžment - PIM".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм