Акција ”Кластер”

СИПА изузима документацију с приватног факултета у Брчком

Полицијски службеници СИПА у наставку акције ”Кластер” изузимају документацију из једне приватне високошколске установе у Брчком.

Како наводе у СИПА активности се проводе по налогу Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ.

”Привремено одузимнање документације врши се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, недопуштена трговина и прање новца из Кривичног закона БиХ”, наводе у СИПА.


Акција ”Кластер”: Изузима се документација са приватних факултета у Мостару

Акција ”Кластер”: Изузима се документација са приватних факултета у Мостару

Додају да се сумња и да су почињена кривична дјела подстрекавање, злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање или уништење службене исправе и кривотворење службене исправе из ентитетских и закона Брчко дистрикта.

У оквиру акције ”Кластер” СИПА је прошле седмице изузимала документацију са факултета у Мостару. У децембру је изузимана документацију из Независног универзитета Бањалука.

Акција ”Кластер”: СИПА изузима студенстке досијее из НУБЛ-а

Акција ”Кластер”: СИПА изузима студенстке досијее из НУБЛ-а

Акција ”Кластер” покренута је у фебруару 2023. године када је ухапшено 11 особа због сумње у издавање и трговину лажним дипломама.

U akciji “Klaster” uhapšeno 11 osoba, pretresi na devet visokoškolskih ustanova

U akciji “Klaster” uhapšeno 11 osoba, pretresi na devet visokoškolskih ustanova



У акцији је тада откривено и привремено одузето 75 личних студентских досијеа, матичне књиге, евиденције и регистри и друга послова документација, 165.000 КМ, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм