ОЈТ

Тужилаштво потврдило: Ухапшен Славен Гојковић

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2024. 13:47

Славен Гојковић, бивши в.д. директора ЈП "Шуме Српске", ухапшен је у акцији полицији, док се Страхиња Башевић, директор Шумског газдинства "Романија" Соколац, налази у бјекству и за њим се интензивно трага.

Осим Гојковића, ухапшене су још три особе.

Ухапшен Славен Гојковић и још три особе!

Ухапшен Славен Гојковић и још три особе!

"Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву обавјештава јавност да се од јутарњих сати 26.08.2024. године по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву врше претреси на више локација, и то на подручју општине Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград. Претреси се врше у склопу истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, а која се односи на незаконита поступања одговорних лица Шума Републике Српске,  Шумског газдинства „Романија“ Соколац, Шумског газдинства „Сјемећ“ Рогатица, Шумског газдинства „Височник“ Хан Пијесак и Шумског газдинства „Панос“ Вишеград.

"Осумњичена лица се терете да су током 2020. године на подручју општине Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, и то Г. С. као в.д директор Шуме Републике Српске, Б. С. као в.д. директор ШГ „Романија“ Соколац,  Л. М. као в.д. директор ШГ „Сјемећ“ Рогатица, Г. Ј. као в.д. директор ШГ „Височник“ Хан Пијесак и Ч. Л. као в.д. директор ШГ „Панос „Вишеград, искористили свој службени положај и овлаштења којом приликом су нанијели штету буџету Републике Српске и то на начин да су свјесно кршили Закон о јавним набавкама Босне и Херцеговине, злоупотријебивши хитност наведену у Наредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, иако су знали да општине Соколац, Вишеград, Хан Пијесак и Рогатица нису прогласиле елементарну непогоду, те су искористили околности проглашења пандемије „ЦОВИД-19“, која је од стране Свјетске здравствене организације проглашена на глобалном нивоу. Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су приликом извршавања Наредбе Окружног суда у Источном Сарајеву лишили слободе четири лица са иницијалима Г. С., Л. М., Г. Ј. и  Ч. Л., док је лице са иницијалима Б.С. избјегло лишење слободе и за којим се тренутно интензивно трага", наводе из ОЈТ Источно Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.