OJT

Tužilaštvo potvrdilo: Gojković uhapšen, Bašević u bjekstvu!

  • Izvor: ATV
  • 26.08.2024. 13:47

Slaven Gojković, bivši v.d. direktora JP "Šume Srpske", uhapšen je u akciji policiji, dok se Strahinja Bašević, direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, nalazi u bjekstvu i za njim se intenzivno traga.

Osim Gojkovića, uhapšene su još tri osobe.

Uhapšen Slaven Gojković i još tri osobe!

Uhapšen Slaven Gojković i još tri osobe!

"Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu obavještava javnost da se od jutarnjih sati 26.08.2024. godine po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu vrše pretresi na više lokacija, i to na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad. Pretresi se vrše u sklopu istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica Šuma Republike Srpske,  Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac, Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ Rogatica, Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Han Pijesak i Šumskog gazdinstva „Panos“ Višegrad.

"Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, i to G. S. kao v.d direktor Šume Republike Srpske, B. S. kao v.d. direktor ŠG „Romanija“ Sokolac,  L. M. kao v.d. direktor ŠG „Sjemeć“ Rogatica, G. J. kao v.d. direktor ŠG „Visočnik“ Han Pijesak i Č. L. kao v.d. direktor ŠG „Panos „Višegrad, iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja kojom prilikom su nanijeli štetu budžetu Republike Srpske i to na način da su svjesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, zloupotrijebivši hitnost navedenu u Naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije „COVID-19“, koja je od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su prilikom izvršavanja Naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu lišili slobode četiri lica sa inicijalima G. S., L. M., G. J. i  Č. L., dok je lice sa inicijalima B.S. izbjeglo lišenje slobode i za kojim se trenutno intenzivno traga", navode iz OJT Istočno Sarajevo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.