Komunalna policija istražuje slučaj

Tužilac o povredi psa u Banjaluci: Nema krivičnog djela

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2023. 14:23

Dežurni tužilac banjalučkog Tužilaštva izjasnio se da nema krivičnog djela u slučaju fotografija i snimaka koji su objavljeni gdje se vidi teško povrijeđeni pas, potvrđeno je za ATV.

Banjalučkoj policiji je prijavljen slučaj, a tužilac se na osnovu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela, rečeno je u PU Banjaluka za ATV.

Obaviješteni su i radnici Komunalne policije Grada Banjaluka koji rade na preduzimanju mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

"Nadležnoj policijskoj stanici dana 12.04.2023. godine predsjednik Udruženja građana iz Banjaluke, prijavio je da je nepoznato lice u ulici Ada bb, Grad Banjaluka napalo psa, koji je naknadno zbrinut i operisan, te da je do navedenog saznanja (informacija i fotografija povrijeđenog psa) došao na društvenoj mreži Fejsbuk", poručuju iz PU Banjaluka za ATV.

Na uznemirujućim fotografijama i snimcima vidi se rasni pas kojem je polomljena vilica.

Svjedoci događaja su izjavili da je muškarac bacio povrijeđenog psa sa mosta, a prisutni su ga spasili. Pas je operisan u veterinarskoj stanici gdje su i objavljene njegove uznemirujuće povrede.

Ipak, i dalje nisu poznati detalji ovog događaja i nije poznato da li je neko namjerno povrijedio psa ili je riječ o nesrećnom slučaju.

Osim tvrdnji svjedoka, nigdje nije potvrđeno da je pas bačen sa mosta.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.