Komunalna policija istražuje slučaj

Tužilac o povredi psa u Banjaluci: Nema krivičnog djela

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2023. 14:23

Dežurni tužilac banjalučkog Tužilaštva izjasnio se da nema krivičnog djela u slučaju fotografija i snimaka koji su objavljeni gdje se vidi teško povrijeđeni pas, potvrđeno je za ATV.

Banjalučkoj policiji je prijavljen slučaj, a tužilac se na osnovu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela, rečeno je u PU Banjaluka za ATV.

Obaviješteni su i radnici Komunalne policije Grada Banjaluka koji rade na preduzimanju mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

"Nadležnoj policijskoj stanici dana 12.04.2023. godine predsjednik Udruženja građana iz Banjaluke, prijavio je da je nepoznato lice u ulici Ada bb, Grad Banjaluka napalo psa, koji je naknadno zbrinut i operisan, te da je do navedenog saznanja (informacija i fotografija povrijeđenog psa) došao na društvenoj mreži Fejsbuk", poručuju iz PU Banjaluka za ATV.

Na uznemirujućim fotografijama i snimcima vidi se rasni pas kojem je polomljena vilica.

Svjedoci događaja su izjavili da je muškarac bacio povrijeđenog psa sa mosta, a prisutni su ga spasili. Pas je operisan u veterinarskoj stanici gdje su i objavljene njegove uznemirujuće povrede.

Ipak, i dalje nisu poznati detalji ovog događaja i nije poznato da li je neko namjerno povrijedio psa ili je riječ o nesrećnom slučaju.

Osim tvrdnji svjedoka, nigdje nije potvrđeno da je pas bačen sa mosta.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.