Свједок тешке несреће раскринкао наводног хероја: Није учинио ништа

  • Извор: Аваз
  • 08.08.2024. 16:58

Редакцији "Дневног аваза" јавио се свједок тешке аутомобилске несреће на Мајевици који тврди да прича коју је наводни херој Хамза Дувњаковић из Лукавца испричао о акцији спашавања унесрећеног, није у потпуности истинита.

Медији су раније пренијели да је Хамза спасавао повријеђеног у несрећи, а свједок сада каже да то није у потпуности тачно.

Изјаву Дамира Биједића за "Аваз" преносимо у цјелости.

"Што се тиче Хамзе могу да кажем да је рекао полуистину. Он је више себе истакао као да је херој, али у ствари није то како он представља. Ја сам дошао са пријатељем и ми смо одмах паркирали поред Аудија А2 који се забио у заштитну ограду. Упалили смо сва 4 жмигавца и поставили трокут иза и видјели смо да су ту били припадници Оружаних снага БиХ. Тада су они почели да регулишу саобраћај, а у томе је дошао и Хамза.

Пожар на Криту још увијек ван контроле: Евакуише се и шесто насеље

Пожар на Криту још увијек ван контроле: Евакуише се и шесто насеље

Међутим, ту је била једна медицинска сестра у зеленој мајици. Знам ко је, али је замолила да не одајем њен идентитет, а контактирали смо и она ми се захвалила што се борим за истину, притом разочарана тиме што је рекао Хамза. 

Разлог томе је што су она и још један човјек из Беча извукли унесрећеног из аута. Она га је поставила у бочни положај и ставила му наслоњач за главу од аутосједишта испод врата. Такође је и зауставила крварење, што ми је она рекла, то ја лично нисам видио.

Она се још мало задржала, пружала је и утјеху супрузи унесрећеног, а послије тога је рекла да мора ићи јер је кренула на далек пут. Морам нагласити да је у аутомобилу оставила троје дјеце како би помогла возачу Аудија.

Са зграде у Бањалуци пршти стакло

Са зграде у Бањалуци пршти стакло

Медицинска сестра је имала кратку комуникацију са Хамзом и питала га је, пошто се представио као припадник Горске службе спашавања, треба ли још нешто да помогне, он је рекао да не треба и она је отишла.

Хамза је био присутан као и сви ми, али није могао да учини ништа више од те медицинске сестре. Она је њему рекла да возач има сломљен кук и да га не треба дирати. Утом је дошла и полиција и преузела регулацију саобраћаја од припадника Оружаних снага, а хитна помоћ је доста каснила.

Истина је да су јако слабо опремљени, то сам и сам видио. Наиме, унесрећеног смо морали ставити на деку како би га пребацили на носила и онда су га убацили у хитну.

Међутим, то што каже Хамза, да му је стављао око врата појас, то није тачно. Он јесте пробао, али није успио. Или није знао или појас није био ок, ја стварно не знам.

Језиви призори са мјеста несреће код Бијељине: Ограда пробила ауто

Језиви призори са мјеста несреће код Бијељине: Ограда пробила ауто

Морам напоменути, након одласка медицинске сестре, дошла је и докторица која ради на УКЦ Тузла и потврдила је да је учињено све што је било могуће у том тренутку, те је и сама, као и сви ми, могла само да посматра ситуацију док не дође хитна.

Хамзи стварно свака част што је покушавао нешто више да учини, али он стварно није ништа учинио", испричао је Дамир Биједић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.