Svjedok teške nesreće raskrinkao navodnog heroja: Nije učinio ništa

  • Izvor: Avaz
  • 08.08.2024. 16:58

Redakciji "Dnevnog avaza" javio se svjedok teške automobilske nesreće na Majevici koji tvrdi da priča koju je navodni heroj Hamza Duvnjaković iz Lukavca ispričao o akciji spašavanja unesrećenog, nije u potpunosti istinita.

Mediji su ranije prenijeli da je Hamza spasavao povrijeđenog u nesreći, a svjedok sada kaže da to nije u potpunosti tačno.

Izjavu Damira Bijedića za "Avaz" prenosimo u cjelosti.

"Što se tiče Hamze mogu da kažem da je rekao poluistinu. On je više sebe istakao kao da je heroj, ali u stvari nije to kako on predstavlja. Ja sam došao sa prijateljem i mi smo odmah parkirali pored Audija A2 koji se zabio u zaštitnu ogradu. Upalili smo sva 4 žmigavca i postavili trokut iza i vidjeli smo da su tu bili pripadnici Oružanih snaga BiH. Tada su oni počeli da regulišu saobraćaj, a u tome je došao i Hamza.

Požar na Kritu još uvijek van kontrole: Еvakuiše se i šesto naselje

Požar na Kritu još uvijek van kontrole: Еvakuiše se i šesto naselje

Međutim, tu je bila jedna medicinska sestra u zelenoj majici. Znam ko je, ali je zamolila da ne odajem njen identitet, a kontaktirali smo i ona mi se zahvalila što se borim za istinu, pritom razočarana time što je rekao Hamza. 

Razlog tome je što su ona i još jedan čovjek iz Beča izvukli unesrećenog iz auta. Ona ga je postavila u bočni položaj i stavila mu naslonjač za glavu od autosjedišta ispod vrata. Takođe je i zaustavila krvarenje, što mi je ona rekla, to ja lično nisam vidio.

Ona se još malo zadržala, pružala je i utjehu supruzi unesrećenog, a poslije toga je rekla da mora ići jer je krenula na dalek put. Moram naglasiti da je u automobilu ostavila troje djece kako bi pomogla vozaču Audija.

Sa zgrade u Banjaluci pršti staklo

Sa zgrade u Banjaluci pršti staklo

Medicinska sestra je imala kratku komunikaciju sa Hamzom i pitala ga je, pošto se predstavio kao pripadnik Gorske službe spašavanja, treba li još nešto da pomogne, on je rekao da ne treba i ona je otišla.

Hamza je bio prisutan kao i svi mi, ali nije mogao da učini ništa više od te medicinske sestre. Ona je njemu rekla da vozač ima slomljen kuk i da ga ne treba dirati. Utom je došla i policija i preuzela regulaciju saobraćaja od pripadnika Oružanih snaga, a hitna pomoć je dosta kasnila.

Istina je da su jako slabo opremljeni, to sam i sam vidio. Naime, unesrećenog smo morali staviti na deku kako bi ga prebacili na nosila i onda su ga ubacili u hitnu.

Međutim, to što kaže Hamza, da mu je stavljao oko vrata pojas, to nije tačno. On jeste probao, ali nije uspio. Ili nije znao ili pojas nije bio ok, ja stvarno ne znam.

Jezivi prizori sa mjesta nesreće kod Bijeljine: Ograda probila auto

Jezivi prizori sa mjesta nesreće kod Bijeljine: Ograda probila auto

Moram napomenuti, nakon odlaska medicinske sestre, došla je i doktorica koja radi na UKC Tuzla i potvrdila je da je učinjeno sve što je bilo moguće u tom trenutku, te je i sama, kao i svi mi, mogla samo da posmatra situaciju dok ne dođe hitna.

Hamzi stvarno svaka čast što je pokušavao nešto više da učini, ali on stvarno nije ništa učinio", ispričao je Damir Bijedić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.