Куршумлија

Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

  • Извор: Курир
  • 09.05.2024. 07:27

"Чула сам страшан тресак. Људи су одмах дотрчали. Видјела сам два дјетета које је притисла конструкција рингишпила која се поломила на пола. Чули су се јауци и дозивање повријеђене дјеце", почиње причу жена која се затекла на лицу мјеста када се догодила несрећа у Куршумлији.

"Сузе су ми пошле од ужаса. Људи који су били на пијаци, која је изнад вашара, одмах су позвали Хитну помоћ“, додала је.

"Нисам чуо пуцање приликом пада рингишпила јер сам био на другој страни, али сам видио да се нешто страшно дешава када су одједном почели да пристижу санитети са свих страна. Одмах сам притрчао. Помогао сам да унесу једну дјевојчицу која није била у свјесном стању“, каже један од комуналних радника из Куршумлије који се затекао у близини вашара када је пукао рингишпил пун дјеце.

Да подсјетимо, јуче око 13.30 сати догодила се стравична несрећа када је попустила конструкција на рингишпилу у Куршумлији који је пао и том приликом повријеђено је више особа, углавном дјеце, потврђено је у полицијској управи у Прокупљу.

Како се може видјети на снимцима са лица мјеста носећи стуб рингишпила, пукао је због чега се ротирајући дио конструкције са сједиштима сручио на земљу.

Ухапшени закупац плаца и власник рингишпила, повријеђено 13 особа

Ухапшени закупац плаца и власник рингишпила, повријеђено 13 особа

Грађани који су свједочили ужасном призору, кажу да се овако нешто никада није догодило и да још увијек могу да вјерују да су видјели овако нешто. Како је дошло до инцидента још није познато. Корпе у којима дјеца сједе током вожње, завршиле су на земљи, а чини се и да је средишњи дио конструкције преполовљен.

Дијете које је тешко повријеђено налази се у коми и превезено је хитно за Ниш, након указане прве помоћи у Прокупљу.

Неколико сати након несреће на друштвеним мрежама појавио се видео-снимак на којем се види тренутак када рингишпил пада.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је да су ухапшени Ј.Н., закупац плаца и З.Љ., власник рингишпила који се срушио, усљед чега је повријеђено 13 особа, од којих је једно дијете животно угрожено.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм