Огласила се Инспекција

Пале: Вјетар оборио дио конструкције рингишпила

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2024. 19:25

Паника је јуче завладала  у Палама. На рингишпилу који је постављен у црквеном дворишту вјетар је прексиноћ оборио дио конструкције, па су корпе дохватиле земљу. Срећом повријеђених није било.

Ми смо поразговарали са власником рингишпила, међутим он пред нашу камеру није желио стати. Само је кратко прокоментарисао да није било повријеђених, те да је рингишпил већ растављен и биће, како смо и добили информације од њега, премјештен на другу локацију.

Кратко је власник у телефонском разговору поручио и да дозволе за рингишпил има. Конструкција је, ипак, видно стара.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић за АТВ каже да је локација на којој је рингишпил био постављен у власништву цркве, и да општина није надлежна за испитивање техничке исправности. Они који јесу, каже Југовић, треба да поведу рачуна како се овако нешто више не би понављало.

"Ово је опомена да сви заједно сложимо коцкице, на који начин можемо исконтролисати све ово, од надлежних инспекцијских органа до комуналне полиције. Морамо имати у виду да те фирме које се баве и које имају у свом саставу рингишпиле, морају имати одговарајућу атестну документацију, морају бити регистровани за ту дјелатност", каже Југовић.

Грађани Пала забринути. Када су дјеца у питању, кажу, опреза никад доста.

"Дефинитивно да све што је у вези са дјецом би требало да прође одређену врсту стандардизације, да буде безбједно",

"Ко је дозволио да буде тај рингишпил а да не буде прегледано то је баш упитно, мислим да треба контролисати", говоре нам грађани Пала.

Остаје нејасно ко је надлежан за исправност и контролу таквих постројења. Након недавног инцидента на рингишпилу у Добоју, када је повријеђено више особа, огласила се и Републичка управа за инспекцијске послове.

Рекли су да не учествују у поступку издавања дозволе. С обзиром на то да је ријеч о објектима који се по потреби демонтирају како би се премјестили на другу локацију, субјекти који обављају ову врсту дјелатности требали би приликом сваког новог монтирања прибавити употребну дозволу издату од стране овлаштене лиценциране куће, кажу у Инспекторату. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)