Трговина дрогом

Сумоњи и Панићу предложен притвор

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномјесечног притвора Владимиру Сумоњи (34) и Луки Панићу (27) из Бањалуке, осумњиченима за трговину дрогом и напад на службено лице у вршењу службене радње.

Сумоња и Панић су ухапшени након драматичне полицијске потјере током које су оштећена два службена возила ПУ Бањалука, док је Панић скочио у Врбас и покушао да се ријеши пакета дроге који је имао код себе, у чему није успио. Након хапшења код њих је пронађено и одузето 138 грама кокаина, 21 грам марихуане, дигитална вага и други предмети.

У ОЈТ Бањалука наводе да су осумњичени су током године неовлаштено ради продаје држали и преносили супстанце које су проглашене за опојне дроге.

Спроведени Сумоња и Панић у ОЈТ

Спроведени Сумоња и Панић у ОЈТ

Сумоња је осумњичен и да је напао полицијски службенике који су били на дужности и предузимали службену радњу заустављања и контроле возила на начин да је својим возилом којим је управљао ударио у службено возило МУП-а Републике Српске. Панић је, како се наводи, употребом силе, односно физичке снаге спречавао полицијске службенике у предузимању радњи доказивања. 

”Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњичених, због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело”, наводе у ОЈТ Бањалука.

Драма у Бањалуци: Бјежали од полиције према Врбасу да баце дрогу

Драма у Бањалуци: Бјежали од полиције према Врбасу да баце дрогу

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.