Trgovina drogom

Sumonji i Paniću predložen pritvor

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Vladimiru Sumonji (34) i Luki Paniću (27) iz Banjaluke, osumnjičenima za trgovinu drogom i napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Sumonja i Panić su uhapšeni nakon dramatične policijske potjere tokom koje su oštećena dva službena vozila PU Banjaluka, dok je Panić skočio u Vrbas i pokušao da se riješi paketa droge koji je imao kod sebe, u čemu nije uspio. Nakon hapšenja kod njih je pronađeno i oduzeto 138 grama kokaina, 21 gram marihuane, digitalna vaga i drugi predmeti.

U OJT Banjaluka navode da su osumnjičeni su tokom godine neovlašteno radi prodaje držali i prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge.

Sprovedeni Sumonja i Panić u OJT

Sprovedeni Sumonja i Panić u OJT

Sumonja je osumnjičen i da je napao policijski službenike koji su bili na dužnosti i preduzimali službenu radnju zaustavljanja i kontrole vozila na način da je svojim vozilom kojim je upravljao udario u službeno vozilo MUP-a Republike Srpske. Panić je, kako se navodi, upotrebom sile, odnosno fizičke snage sprečavao policijske službenike u preduzimanju radnji dokazivanja. 

”Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, navode u OJT Banjaluka.

Drama u Banjaluci: Bježali od policije prema Vrbasu da bace drogu

Drama u Banjaluci: Bježali od policije prema Vrbasu da bace drogu

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.