Бугојно

Шта је показала обдукција бебе пронађене у контејнеру у БиХ

  • Извор: Аваз
  • 01.08.2024. 11:09

Смрт новорођене беба која је 8. јуна пронађена у контејнеру у Бугојну наступила је насилним путем, потврђено је за "Аваз" из Тужилаштва Средњобосанског кантона.

Обдукцијом је утврђено да се ради о новорођенчету женског пола.

"Новорођенче женског пола рођено је живо. Смрт је насилна и непосредно је наступила усљед загушења", наведено је у одговору Тужилаштва СБК за "Аваз", који потписује портпаролка Ернеса Бегановић.

Закопани крстови пронађени у Прњавору

Закопани крстови пронађени у Прњавору

Овај случај потресао је цијелу БиХ. Тијело бебе су пронашли радници ЈКП "Чистоћа" приликом одвоза смећа и пражњења контејнера, а након тога је покренута опсежна потрага за мајком новорођенчета.

Истрагом је утврђено да пород није обављен у некој здравственој институцији, навели су из Тужилаштва СБК.

Потврђено је и да мајка мртве бебе још није пронађена.

"Тужилаштво спроводи интензивно истражне радње ради утврђивања идентитета мајке, и у том правцу је издато више наредби Тужилаштва и суда, те је наређено ДНК вјештачење више женских особа које би се могле довести у везу с овим случајем", навела је Бегановић у одговору.

Црнковић : Еколошка агресија на ријеку Уну

Црнковић : Еколошка агресија на ријеку Уну

Из Тужилаштва су потврдили да случај мртве бебе чије је тијело пронађено 5. септембра 2021. године испод моста у Бугојну још није расвијетљен. И у наведеном случају издато је више наредби Тужилаштва и суда. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: