Bugojno

Šta je pokazala obdukcija bebe pronađene u kontejneru u BiH

  • Izvor: Avaz
  • 01.08.2024. 11:09

Smrt novorođene beba koja je 8. juna pronađena u kontejneru u Bugojnu nastupila je nasilnim putem, potvrđeno je za "Avaz" iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Obdukcijom je utvrđeno da se radi o novorođenčetu ženskog pola.

"Novorođenče ženskog pola rođeno je živo. Smrt je nasilna i neposredno je nastupila usljed zagušenja", navedeno je u odgovoru Tužilaštva SBK za "Avaz", koji potpisuje portparolka Еrnesa Beganović.

Zakopani krstovi pronađeni u Prnjavoru

Zakopani krstovi pronađeni u Prnjavoru

Ovaj slučaj potresao je cijelu BiH. Tijelo bebe su pronašli radnici JKP "Čistoća" prilikom odvoza smeća i pražnjenja kontejnera, a nakon toga je pokrenuta opsežna potraga za majkom novorođenčeta.

Istragom je utvrđeno da porod nije obavljen u nekoj zdravstvenoj instituciji, naveli su iz Tužilaštva SBK.

Potvrđeno je i da majka mrtve bebe još nije pronađena.

"Tužilaštvo sprovodi intenzivno istražne radnje radi utvrđivanja identiteta majke, i u tom pravcu je izdato više naredbi Tužilaštva i suda, te je naređeno DNK vještačenje više ženskih osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s ovim slučajem", navela je Beganović u odgovoru.

Crnković : Еkološka agresija na rijeku Unu

Crnković : Еkološka agresija na rijeku Unu

Iz Tužilaštva su potvrdili da slučaj mrtve bebe čije je tijelo pronađeno 5. septembra 2021. godine ispod mosta u Bugojnu još nije rasvijetljen. I u navedenom slučaju izdato je više naredbi Tužilaštva i suda. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: