Suđenje roditeljima

Šta je dadilja dječaka ubice iz ''Ribnikara'' rekla na sudu?

  • Izvor: Blic
  • 09.09.2024. 22:51

Dadilja dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" svjedočila je na današnjem suđenju njegovim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih. Ona je na suđenju ispričala da je dječaka ubicu čuvala od kada je bio beba.

Prema saznanjima Blica, ona je ponovila da je dječaka ubicu čuvala od 11. mjeseca. Ona je vidjela jednom prilikom da je na internetu čitao i istraživao kalibre pištolja, kaže izvor.

Kako smo pisali, dadilja maloljetnog dječaka ubice je odmah nakon saslušanja napustila zgradu suda.

Inače, kako saznaje “Blic”, nakon svedočenja dadilje za riječ se javio Vladimir Kecmanović. On se žalio na to što ih mediji “razvlače” godinu i po dana. Na to su reagovale porodice ubijene djece, sud ih je opomenuo i udaljio iz sudnice, a potom su neki od roditelja sami napustili sudnicu – kaže izvor “Blica”.

Harvi Vajnstin hitno hospitalizovan

Harvi Vajnstin hitno hospitalizovan

Podsjetimo, na današnjem suđenju nastavnica istorije Tatjana Stevanović je ispričala da se masakr dogodio brzinom svjetlosti. Ona je rekla da je vidjela noge koje polako prolaze pored nje. Dječak ubica nije trčao ni bježao iz učionice, bio je miran – kaže izvor “Blica”.

Na prethodnom ročištu je Miljana Kecmanović iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom postupku.

Ispitani su i policajci koji su učestvovali u uviđaju u stanu Kecmanovića nakon masakra. U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza.

Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je maloljetnik učio da puca, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kojeg ga je sud oglasio krivim za krivično djelo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest mjeseci.

Sergej Stupar se vraća iz Rusije u Banjaluku: Njegova majka ima jednu molbu

Sergej Stupar se vraća iz Rusije u Banjaluku: Njegova majka ima jednu molbu

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima iznijeli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava. Otac dječaka optužen je da je izvršio krivično djelo – teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Pratite nas i putem Vibera