Хрватска

Специјалци у Загребу ухапсили одбјеглог робијаша из Србије

  • Извор: Индекс
  • 03.09.2024. 07:48

У ранојутарњим сатима у понед‌јељак полицијски службеници Полицијске управе загребачке у кући на подручју Сесвета пронашли су и ухапсили држављанина Србије (48) те још тројицу страних држављана, од којих су двојица из БиХ.

Наиме, полицијски службеници су на темељу прикупљених информација дошли до сазнања да се у кући у Сесветама налази страни држављанин за којим је расписана међународна потрага Интерпола Републике Србије јер је побјегао с одслужења затворске казне у Србији.

Нове пријетње и искуство СВО: Зашто Русија мијења нуклеарну доктрину?

Нове пријетње и искуство СВО: Зашто Русија мијења нуклеарну доктрину?

Како пише Јутарњи лист, ухапшен је Владан Сретеновић, који је у Србији одслужио 15-годишњу затворску казну због убиства 1998. године, а сада је за њим расписана потјерница због премлаћивања 2016. године. Иначе, о Сретеновићем затворским данима је прије три године снимљена једна од епизода српског документарног серијала "Иза браве", у којој он прича о својим затворским данима.

Српске власти су сада за њим расписале потјерницу због одслужења затворске казне од 1,5 година због тешког повређивања мушкарца у локалу у Ариљу у јуну 2016. Наиме, према пресуди српског суда Сретеновић је у локалу "Библиотека 031" најприје потјерао све госте, да би затим с једним пријатељем претукао мушкарца који је одбио напустити локал.

''Вјероватно је био жив након удеса, али ово је чудно'' - Лукин пријатељ открио нове језиве детаље

''Вјероватно је био жив након удеса, али ово је чудно'' - Лукин пријатељ открио нове језиве детаље

Сретеновић и његов пријатељ су мушкарца наставили ципеларити након што је пао на под те су га тешко повриједили. Након хапшења Сретеновић би требао бити доведен на загребачки Жупанијски суд, гд‌је се треба очитовати о српској потјерници, односно рећи противи ли се изручењу. Суд би такође требао одлучити хоће ли против њега одредити екстрадицијски притвор.

Полиција је уз Сретеновића на локацији у Сесветама ухапсила још три мушкарца која су боравила с њим у кући. Због незаконитог боравка на територију Хрватске ухапшени су 22-годишњи држављанин Босне и Херцеговине те 34-годишњи држављанин Црне Горе, док је код 19-годишњег држављанина Босне и Херцеговине с регулисаним статусом у Републици Хрватској пронађено 3,9 грама марихуане. 

Протутњала снажна олуја: У поплавама и клизиштима погинуло 14 људи

Протутњала снажна олуја: У поплавама и клизиштима погинуло 14 људи

"48-годишњак је одведен на Жупанијски суд ради покретања екстрадицијског поступка док су остали странци у службеним полицијским просторијама", наводе из ПУ загребачке, преноси Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица