Hrvatska

Specijalci u Zagrebu uhapsili odbjeglog robijaša iz Srbije

  • Izvor: Indeks
  • 03.09.2024. 07:48

U ranojutarnjim satima u poned‌jeljak policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u kući na području Sesveta pronašli su i uhapsili državljanina Srbije (48) te još trojicu stranih državljana, od kojih su dvojica iz BiH.

Naime, policijski službenici su na temelju prikupljenih informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije jer je pobjegao s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji.

Nove prijetnje i iskustvo SVO: Zašto Rusija mijenja nuklearnu doktrinu?

Nove prijetnje i iskustvo SVO: Zašto Rusija mijenja nuklearnu doktrinu?

Kako piše Jutarnji list, uhapšen je Vladan Sretenović, koji je u Srbiji odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva 1998. godine, a sada je za njim raspisana potjernica zbog premlaćivanja 2016. godine. Inače, o Sretenovićem zatvorskim danima je prije tri godine snimljena jedna od epizoda srpskog dokumentarnog serijala "Iza brave", u kojoj on priča o svojim zatvorskim danima.

Srpske vlasti su sada za njim raspisale potjernicu zbog odsluženja zatvorske kazne od 1,5 godina zbog teškog povređivanja muškarca u lokalu u Arilju u junu 2016. Naime, prema presudi srpskog suda Sretenović je u lokalu "Biblioteka 031" najprije potjerao sve goste, da bi zatim s jednim prijateljem pretukao muškarca koji je odbio napustiti lokal.

''Vjerovatno je bio živ nakon udesa, ali ovo je čudno'' - Lukin prijatelj otkrio nove jezive detalje

''Vjerovatno je bio živ nakon udesa, ali ovo je čudno'' - Lukin prijatelj otkrio nove jezive detalje

Sretenović i njegov prijatelj su muškarca nastavili cipelariti nakon što je pao na pod te su ga teško povrijedili. Nakon hapšenja Sretenović bi trebao biti doveden na zagrebački Županijski sud, gd‌je se treba očitovati o srpskoj potjernici, odnosno reći protivi li se izručenju. Sud bi takođe trebao odlučiti hoće li protiv njega odrediti ekstradicijski pritvor.

Policija je uz Sretenovića na lokaciji u Sesvetama uhapsila još tri muškarca koja su boravila s njim u kući. Zbog nezakonitog boravka na teritoriju Hrvatske uhapšeni su 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s regulisanim statusom u Republici Hrvatskoj pronađeno 3,9 grama marihuane. 

Protutnjala snažna oluja: U poplavama i klizištima poginulo 14 ljudi

Protutnjala snažna oluja: U poplavama i klizištima poginulo 14 ljudi

"48-godišnjak je odveden na Županijski sud radi pokretanja ekstradicijskog postupka dok su ostali stranci u službenim policijskim prostorijama", navode iz PU zagrebačke, prenosi Indeks.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?