Другостепени поступак

Случај пада бебе у Фочи: Уложена жалба на ослобађајућу пресуду бабици и гинекологу

Окружно јавно тужилаштво у Требињу уложило је жалбу на ослобађајућу пресуду бабици Биљани Кулић и гинекологу Владимиру Чанчару у случају пада новорођенчета у Универзитетској болници у Фочи, потврђено је за АТВ.

Кулићева и Чанчар су неправоснажно ослобођени оптужбе за несавјесно пружање љекарске помоћи новорођенчету Ј.В. из Требиња, која је 19. августа 2022. године у рађаони пала на под и задобила тешке повреде опасне по живот. Пресуду је изрекао Основни суд у Фочи, а жалба је уложена Окружном суду у Требињу.

”Жалба је уложена због битних повреда одредаба кривичног поступка, те због погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања”, рекао је за АТВ Срђан Вукановић, портпарол ОЈТ Требиње.

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Према оптужници, Кулићева је као здравствени радник поступала супротно правилима струке, а усљед тог неадекватног поступања новорођенче је са помоћног стола испало на под. Чанчару је на терет стављено да је, након пада бебе, пропустио да о томе обавијести родитеље. Потом је, како се наводи, пропустио да предузме све мјере и радње у циљу благовременог указивања медицинске помоћи новорођенчету.

Приликом изрицања првостепене пресуде судија Наида Хубјер је навела да у оптужници није конкретно наведено које су мјере и радње оптужени пропустили да учине.

Отац бебе шокиран пресудом: Зар нико није крив!? Каква је то правда?

Отац бебе шокиран пресудом: Зар нико није крив!? Каква је то правда?

Усљед пада беба је задобила тешке повреде, а због погоршаног здравстевног стања превезена је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је оперисана и успјешно се опоравила.

Подсјетимо у истом случају Чанчар је раније осуђен на шест мјесеци затвора и новчану казну од 20.000 КМ због примања 400 марака мита од оца бебе Данијела Весића. Заједно с њим осуђена је медицинска сестра Гордана Соколовић на условну казну од шест мјесеци затвора, уколико у наредне три године не почини ново кривично дјело.

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Отац бебе Данијел Весић осуђен је на новчану казну од 5.000 КМ због давања мита Чанчару и Соколовићевој.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.