Основни суд Фоча

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Основни суд у Фочи изрекао је ослобађајућу пресуду бабици Биљани Кулић и гинекологу Владимиру Чанчару по оптужници за несавјесно пружање љекарске помоћи новорођенчету Ј.В. из Требиња.

Ради се о беби која је, након порода у Универзитетској болници у Фочи 19. августа 2022. године, са помоћног стола пала на под и задобила тешке повреде, опасне по живот.

Пресуду је изрекла судија Наида Хубјер која је навела да у оптужници није конкретно наведено које су мјере и радње оптужени пропустили да учине. Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба другостепеном суду.

Према оптужници, Кулићева је као здравствени радник поступала супротно правилима струке, а усљед тог неадекватног поступања новорођенче је са помоћног стола испало на под. Чанчару је на терет стављено да је, након пада бебе, пропустио да о томе обавијести родитеље. Потом је, како се наводи, пропустио да предузме све мјере и радње у циљу благовременог указивања медицинске помоћи новорођенчету.

Отац бебе шокиран пресудом: Зар нико није крив!? Каква је то правда?

Отац бебе шокиран пресудом: Зар нико није крив!? Каква је то правда?

”Повреде су биле такве да су живот новорођенчета довеле у стварну, односно реалну опасност која се огледала у угрожавању функције виталних можданих центара (фунције центра за дисање, циркулацију, рада срца) због чега ове повреде свака за себе и у збирном дјеловању имају обиљежја квалификоване тешке тјелесне повреде опасне по живот и значајно погоршано здравстевно стање, због којих повреда је новорођенче 19. августа око 18 часова превезено у УКЦ Сарајево на даље лијечење”, наводи се у оптужници.

Беба је у Сарајеву хитно оперисана и успјешно се опоравила.

Подсјетимо у истом случају Чанчар је раније осуђен на шест мјесеци затвора и новчану казну од 20.000 КМ због примања 400 марака мита од оца бебе Данијела Весића. Заједно с њим осуђена је медицинска сестра Гордана Соколовић на условну казну од шест мјесеци затвора, уколико у наредне три године не почини ново кривично дјело.

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Отав бебе Данијел Весић осуђен је на новчану казну од 5.000 КМ због давања мита Чанчару и Соколовићевој.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.