Даније Весић

Отац бебе шокиран пресудом: Зар нико није крив!? Каква је то правда?

Данијел Весић, отац бебе Ј.В. која је медицинском особљу Универзитетске болнице у Фочи испала на под, рекао је за АТВ да је шокиран и разочаран ослобађајућом пресудом коју је Основни суд у Фочи изрекао бабици Биљани Кулић и гинекологу Владимиру Чанчару.

”Разочаран сам и не могу да вјерујем да су они ослобођени оптужбе. Значи, нико није крив!? То је срамно! Каква је то правда? Па зар је дијете само пало са стола након што се родило”, питао је Весић.

Подсјетио је да су супруга Јована и он готово двије године пролазили кроз агонију, страховали за живот своје кћерке, од операције до веома стресног опоравка током којег је нон стоп морала да иде на лијечење и контроле у Сарајево.

”Искрено, нисам се надао да ће добити неке велике казне, али да ће их ослободити то нисам очекивао”, истакао је Весић.

Он каже да је таква пресуда срамна за правосуђе и државу.

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

Бабица и гинеколог ослобођени оптужбе за пад бебе у Фочи!

”Нажалост живимо у држави у којој је нешто тако могуће. Због таквог система моја породица и ја смо се повукли из БиХ и отишли да живимо у Америку. Све своје инсвестиције и планове ћу повући, јер је моја породица овдје на сигурном”, рекао је Весић.

Он истиче да је срамота да се изриче ослобађајућа пресуда и поред свих доказа у које је, како каже, имао увид.

”Поред свих доказа које сам видио, вјештачења љекара који је рекао да је дијете два пута пало на под... Гледао сам и реконструкцију, којом је тачно утврђено ко је шта радио у порођајној сали, гдје су и како стајали када се то догодило. Не знам... Заиста сам у шоку”, рекао је Весић, поручујући да на томе неће стати и да ће наставити да се бори свим правним средствима.

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Подсјетимо његова кћерка Ј.В. је након рођења 19. августа 2022. године медицинском особљу пала са помоћног стола Универзитетске болнице у Фочи и задобила тешке повреде, опасне по живот. Због тог случаја судило се бабици Биљане Кулић и гинекологу Владимиру Чанчара за кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи и обоје су неправоснажно ослобођени кривице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.