Завршено вјештачење

Само у овом случају Драгијевић и Јанковић излазе на слободу: Тужилаштво се огласило о нестанку Данке (2)

  • 10.09.2024. 16:32

За нешто мање од мјесец дана Дејану Драгијевићу и Срђану Јанковићу који су осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић у Бањском пољу, истећи ће притвор. Уколико оптужница до тада не буде подигнута, они ће морати да буду пуштени на слободу.

Ипак, како сазнаје Телеграф.рс, Више јавно тужилаштво у Зајечару настоји да подигне оптужницу прије него што осумњиченима истекне шест мјесеци притвора.

- Тужилаштво ће свакако да настоји да подигне оптужницу прије него што истекне шест мјесеци притвора осумњиченима Дејану Драгијевићу и Срђану Јанковићу. Тачно је да по истеку шест мјесеци притвора, уколико не буде подигнута оптужница, осумњичени морају да буду пуштени на слободу - кажу за Телеграф.рс из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Камера снимила Данкину мајку кобног дана: Ево с ким је изашла из зграде на дан нестанка дјевојчице

Камера снимила Данкину мајку кобног дана: Ево с ким је изашла из зграде на дан нестанка дјевојчице

Како објашњавају, и након што осумњичени буду пуштени из притвора, истрага може да се настави и оптужница може да буде накнадно подигнута, а у том случају осумњиченима може поново да буде одређен притвор, уколико за то постоје разлози.

- По подизању оптужнице, суд може исту да врати тужиоцу да исправи недостатке уколико они постоје. Осим тога, уколико суд утврди да је потребно боље разјашњење стања ствари да би се испитала основанос оптужнице, може да нареди да се истрага допуни, односно да се прикупе одређени докази. Такође, суд може рјешењем да обустави поступак уколико сматра да нема довољно доказа за оправдану сумњу да су окривљени учинили дело које је предмет оптужбе, а на то рјешење тужилаштво има право жалбе - додају из тужилаштва.

Подсјетимо, вјештачење камера које је наложило више јавно тужилаштво у Зајечару је завршено, а скинути су снимци камера са кућа у Бањском пољу, гдје је дјевојчица посљедњи пут виђена, као и оних са зграде у Бору у којој је дјевојчица живјела са родитељима, али и оне испред врата њиховог дома.

Завршена сва вјештачења у случају убиства Данке Илић!

Завршена сва вјештачења у случају убиства Данке Илић!

На снимцима испред врата породичног дома Илића види се тренутак када мајка Ивана напушта стан и са двоје дјеце улази у лифт зграде, да би камера на згради снимила дио када Ивана Данку и њеног брата смјешта у аутомобил и заједно са њима креће у правцу Бањског поља.

Све што су камере снимиле упоређено је са исказима родитеља дјевојчице и није примјећено ништа чудно.

Камере у Бањском пољу су забиљежиле службено возило у ком су били осумњичени, а досадашњи резултати вјештачења службеног аутомобила показали су да у њему није пронађен ДНК дјевојчице. Вјештачења кретања осумњичених 26. марта, али и наредна три дана, нису донијели ништа значајно за истрагу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)